Dalić u svojoj vili na Pagu održao sastanak s najiskusnijim igračima, zna se šta će biti s Rebićem

Donijeli su odluku

Dalić u svojoj vili na Pagu održao sastanak s najiskusnijim igračima, zna se šta će biti s Rebićem

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske na Evropskom prvenstvu nije ostvarila rezultat koji su navijači očekivali.

Nakon srebrene medalje koju su prije tri godine osvojili na Mundijalu u Rusiji navijači u Hrvatskoj očekivali su da će njihova reprezentacija napraviti zapažen rezultat i na Euru.

Međutim, Vatreni su takmičenje završili već u osmini finala nakon što su poraženi od Španije. Crvena furija pobijedila je sa 5:3 nakon produžetaka, te su poslali Hrvate kući.

No, nakon meča protiv Španije nastao je pravi skandal u ekipi Hrvatske. Na udaru je bio Ante Rebić koji je mijenjao kopačke kada su Španci izjednačili na 1:1, a zbog toga ga je selektor Zlatko Dalić otvoreno kritikovao.

Rebiću baš nije bilo drago zbog toga i odlučio je isprozivati Dalića na Instagramu, a onda je desetak minuta kasnije izbrisao profil. No, već je bilo kasno jer su mnogi mediji prenijeli njegovu poruku koja je itekako naljutila Dalića.

"Koji je to neuspjeh u ove tri godine? Mi smo imali 15 poraza. Gubili smo od velikih reprezentacija, prvaka svijeta i prvaka Europe. Moja mrlja je poraz 6:0 u Elcheu i dva poraza od Mađarske i Slovenije. To je moja mrlja i moj neuspjeh, ništa drugo", rekao je Dalić o objavi Ante Rebića pa dodao sljedeće.

Oglasi

"Poštujem da svatko kaže ono što ima, ali ja bih da sam to rekao ili napisao, ostavio to za cijeli život, a ne obrisao nakon 20 minuta. Budi frajer i ostavi to čitav život", rekao je selektor Vatrenih.

Nakon toga počelo se špekulisati da je Rebić završio svoju epizodu u reprezentaciji jer će Dalić ostati selektor do kraja 2022. godine.

Mediji u Hrvatskoj objavili su danas da je Dalić u svojoj vili na Pagu održao sastanak s nekoliko najiskusnijih igrača iz reprezentacije. Na sastanku su bili Modrić, Perišić, Kovačić, Vida i Vrsaljko i bili su saglasni da se Rebić udalji iz reprezentacije.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Dalić je odlučio da neće pozivati Rebića u septembru za mečeve kvalifikacija za SP jer očekuje izvinjenje od njega, a igrač Milana to još uvijek nije uradio.

Također, reprezentativci Hrvatske će nastupiti na humanitarnom turniru u Petrinji koji je organizovala zaklada Marina Čilića. Tu se trebao pojaviti i Rebić, ali njegovo ime je nestalo sa spiska ovog teniskog turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi