Šuker brani Dalića: Žao mi je što su ga neki eksperti počeli "načimati"

Ističe da rođeni Livnjak ima podršku rukovodstva Saveza

Šuker brani Dalića: Žao mi je što su ga neki eksperti počeli "načimati"

S. Mlaćo
U Hrvatskoj se sve glasnije priča o mogućoj smjeni selektora te zemlje Zlatka Dalića.

Prvom čovjeku HNS-a Davoru Šukeru zasmetalo je to. Stao je u odbranu Dalića i kazao da on ima potpunu podršku Izvršnog odbora.

Smatra da je Dalić na pravom putu.

“Žao mi je što su ga neki eksperti počeli “načimati”, ali izbornik Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i povjerenje članova Izvršnog odbora i mene osobno. Oni koji ga malo oštrije kritiziraju trebaju znati da Dalić u posljednje vrijeme nije imao tu komociju igrati takozvane male utakmice, on je od Svjetskog prvenstva u Rusiji na ovamo igrao utakmice s vrlo jakim protivnicima, a to je velika razlika. Uostalom, na dosta je utakmica, iz raznoraznih razloga, bio suočen s izostancima standardnih prvotimaca. Uvjeren sam da je Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Europskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem se pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po tko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije“, kazao je Šuker za službenu stranicu Saveza.

Hrvatska je poražena prije par dana kući od Portugala, ali je ipak zadržala poziciju u elitnoj grupi Lige nacija.

Top Komentari

Realist
Nema ga od cega branit jer niko ne zeli Dalicrv odlazak nego mediji koji samo zele sebi poboljasat citanost. Dalic odlicno obavlja smjenu generacije jer smo dobili na svakoj pozici bare 2 odlicna mlada igraca zbog kojih ne moramo brinuti za budućnost
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi