Kako je komentator RTS-a doživio pogodak Neymara? "Eto ti tvoj Brazil"

Interesantno

Kako je komentator RTS-a doživio pogodak Neymara? "Eto ti tvoj Brazil"

Edmir Škorić

Radio televizija Srbije prenosi utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, svih 64, a gledatelji javnog servisa u Srbiji mogli su da uživaju i danas uz četvrtfinalni spektakl.

U 16 sati satali su se Brazil i Hrvatska, što je bio prvi od dva spetakla rezervisana za petak 9. decembar. Drugi je upravo počeo, a sastaju se Nizozemska i Argentina.

Pobjednik će u utorak od 20 sati igrati sa Hrvatskom, koja je pomalo neočekivano uspjela da eliminiše Brazil i to nakon velike drame i novih penala.

Brazilci su 90 minuta bili bolji, stvorili nekoliko dobrih šansi, ali je to sve skidao Livaković, da bi u produžetku, tačnije u 115. minuti, Neymar uspio da postigne sjajan gol.

Komentator RTS-a ga je doživio na poseban način, kao da je u najamju ruku Aleksandar Mitrović zatresao mrežu Argentine u polufinalu Mundijala.

Da li je riječ o navijaču Brazila, obožavatelju Neymara ili je u pitanju nešto drugo, sami procijenite. Naravno, njegovo komentarisanje ne dopada se Hrvatima i svim navijačima reprezentacije Hrvatske jer djeluje kao da je favorizirao Južnoamerikance.

Oglasi

Na Tiktoku je objavljen snimak na kojem komentator RTS-a oduševljeno ispraćuje gol Neymara, a ubrzo je stiglo mnogo reakcija. "Eto ti Brazil", jedan je od komentara. Drugi pak dodaje da je "poranio", dok treći ističe da može sada da uživa u partijama Brazila u polufinalu i finalu.

Ipak, u 117. minuti je Bruno Petković na asistenciju Mislava Oršića postigao gol za 1:1 i Hrvatska je potom nakon penala pronašla način da izbori polufinale.

Livaković je trasirao put Hrvatima u završnicu turnira odbranivši udarac Rodryga, da bi u petoj seriji Marquinhos pogodio stativu i tako ugasio brazislki san o prvom trofeju nakon 20 godina i rekordnom šestom.

Hrvatska je imala sreće i u osmini finala protiv Japana, no ova nacija je pokazala da posjeduje izuzetan pobjednički mentalitet i da će se boriti do kraja bez obzira na protivnika.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovo je drugo uzastopno i ukupno treće polufinale Vatrenih, a najveći uspjeh i dalje je finale Mundijala u 2018. godni u Rusiji, kada su sa 4:2 izgubili od Francuske.

@bobanr84

РТС 1

♬ original sound - Boban Rajić

Top Komentari

King_Kenny
...pa normalno da covjek navija za Brazil,sto bi za Hrvatsku?...to samo kod Bosnja ima,da Bosnjo placa pretplatu kako bi komentator vristao kad Hrvatska zabije gol,dok bi Hrvati bili najsretniji da mu se ta televizija na kojoj radi ugasi i da ostane bez posla...
10 5
Milfhunter
Dobar je ovaj, kakav je onaj sa Arene, najveći primjer neprofesionalnosti kad igra Hrvatska i Dinamo
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti