Da li ćemo mi u BiH to ikad dočekati? Potez HNS-a oduševio Hrvatsku, tako se tretiraju legende

Putokaz i za ostale reprezentacije

Da li ćemo mi u BiH to ikad dočekati? Potez HNS-a oduševio Hrvatsku, tako se tretiraju legende

Endin Čaušević

Zlatko Dalić objavio je danas spisak reprezentacije Hrvatske za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Velsa koje ovu selekciju očekuju idućeg mjeseca. Napravio je nekoliko promjena, no potom je HNS saopštio još jednu vijest koja je itekako obradovala navijače te zemlje.

Hrvatska će narednog mjeseca imati okršaje protiv Turske i Velsa, a Dalić je odlučio da u reprezentaciju ponovo vrati Marka Livaju koji nije bio na spisku u posljednje vrijeme iz dobro poznatih razloga.

Također, sigurno da je najveći udarac za Vatrene što neće biti Ivana Perišića koji je prošle sedmice zadobio tešku povredu koljena i van terena će biti najmanje pet mjeseci.

Pored Livaje novo ime na spisku je i Josip Brekalo, te jasno je da će imperativ Hrvatske biti da dođe do maksimalnih šest bodova.

Međutim, pored spiska Dalića posebne vijesti imali su i čelnici HNS-a koji je potvrdili još jedan "poziv".

Oglasi

Naime, u reprezentaciju se vraća i dojučerašnji golman Danijel Subašić koji je nedavno završio karijeru i posvetio se trenerskom poslu. HNS mu je odmah pružio šansu u A selekciji jer je svojim doprinosom Subašić to itekako zaslužio.

"Stručnom stožeru Vatrenih priključit će se proslavljeni srebrni čuvar mreže iz Rusije '18, koji će se pridružiti treneru vratara Marjanu Mrmiću u radu s vratarima!", saopštio je HNS, a potom se oglasio i Subašić.

"Čast mi je pridružiti se najuspješnijem stožeru u povijesti hrvatske reprezentacije te sam uvjeren da mogu svojim iskustvom doprinijeti daljnjim uspjesima. Zahvalan sam na prilici da ponovno budem dio tog vrhunskog kolektiva i dolazim sa zaista puno energije i želje".

Hrvati su pokazali zbog čega su među najboljim reprezentacijama svijeta i da itekako misle i o nekadašnjim reprezentativcima koji svojim iskustvom mogu pomoći ekipi, a Subašić je samo jedan u nizu koji je dobio priliku biti dio stručnog štaba.

Potez HNS-a je za svaku pohvalu, ali i putokaz kako treba da se tretiraju reprezentativci koji su dali mnogo toga za svoju reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nažalost, po takvom provjerenom receptu ne radi NSBiH, ali mi smo već navikli da nam umjesto provjerenih fudbalskih imena u Savezu sjede anonimusi, a članovi stručnog štaba se biraju po već poznatoj proceduri.

Top Komentari

enko
Kod nas bivsi nemogu ni karte dobiti ali zato moze selma bajrami
0 2
xX_Bosnian_Bull_Xx
Nisu oni ludi da svoju domovinu prodavaju i da imaju ljude u visokim pozicijama sto jevreji financiraju da unistu sve sto slaveni imaju! Ne mislim na ove normalne jevreje sfo nemaju pojma sta njihove glavesine rade!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi