Procurili glasovi: "Marca" otkrila osvajača Zlatne lopte, Ronalda nema među vodećim

Messi je u TOP 3

Procurili glasovi: "Marca" otkrila osvajača Zlatne lopte, Ronalda nema među vodećim

H. Zilić

Fudbalski svijet sa nestrpljenjem očekuje 29. novembar kada ćemo saznati dobitnika Zlatne lopte.

U užoj konkurenciji se spominje nekoliko imena, a španska Marca otkriva glasove koji su procurili u javnost.

Naime, prema tekstu i fotografiji koju je Marca objavila, Robert Lewadowski je novi dobitnik Zlatne lopte sa 627 glasova. Drugoplasirani je Lionel Messi, na trećem mjestu je Karim Benzema, a na četvrtom Mohamed Salah.

Ostali fudbaleri su daleko iza, a pomenute glasove i fotografiju možete vidjeti OVDJE.

Jorginho je bio jedan od glavnih kandidata obizrom da je osvojio titule prvaka Evrope i sa klubom i reprezentacijom (Chelsea i Italija), ali prema glasovima koje je priložila Marca imao je 197 na petom mjestu, Kylian Mbappe je šestopalsirani sa 136.

Da li Zlatna lopte ide u Poljsku i da li su ova saznanja Marce tačna, saznat ćemo 29 novembra, a upravo se među fudbalskim krugovima napadač Bayerna spominjao kao glavni kandidat za ovo laskavo priznanje.

Interesantno, Cristiano Ronaldo je tek na devetom mjestu, dok Luke Modrića nema ni u TOP 10.

Top Komentari

Klicko
Zabija coek golove u njemackoj ligi i pored salaha,mesija,benzeme itd da osvoji nagradu hahaa liga jaca malo od kisele vode :D
13 10
bazaorao
Čuj Mesi u top 3. Pa čovjek ne bi ni Ljubiću više ništa mogo učiniti.
7 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi