Bellingham i Gvardiol saznali koji su završili u izboru za ZL, ispred Hrvata čovjek koji se sramoti

France Football počeo sa odbrojavanjem

Bellingham i Gvardiol saznali koji su završili u izboru za ZL, ispred Hrvata čovjek koji se sramoti

Admin Čaušević

U Parizu se večeras održava ceremonija dodjele Zlatne lopte, a organizator France Fotball je već počeo sa odbrojavanjem pozicija u konačnom poretku. Među 30 najboljih ušli su dvojica Hrvata, Luka Modrić i Joško Gvardiol.

U trenutku objave ovog teksta France Football je otkrio desetoricu najslabije rangiranih, među kojim je i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Defanzivac koji je igrao sjajno Svjetsko prvenstvo te imao odličnu prošlu sezonu u dresu RB Leipziga je zauzeo 25. mjesto. 

Ovom 21-godišnjaku je ovo bila prva nominacija u karijeri i sigurno može biti zadovoljan što je ušao među 30 najboljih igrača svijeta. 

Interesantno je kako je ispred Gvardiola završio čovjek koji je stalna meta ismijavanja na društvenim mrežama. Riječ je o Andreu Onani.

Oglasi

Kamerunac koji je napustio kamp reprezentacije na Mundijalu ove sezone brani u Manchester Unitedu i to poprilično loše. 

Plasman na za njega visoko 23. mjesto mu je donijela prvenstveno odlična sezona u dresu Intera s kojim je stigao do finala Lige prvaka.

Kada su u pitanju drugi pozicije Gvardiol je iza sebe ostavio neka zvučna imena kao što su Jamal Musiala, Niccolo Barela, Randal Kolo Muani, Martin Odegaard i Ruben Dias.

U međuvremenu svoju poziciju je saznao i Jude Bellingham koji ove sezone briljira u dresu Real Madrida. Englez je završio na 18. mjestu. 

Kao što je poznato glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte i ove godine je Leo Messi ispred Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi mediji su Messija već proglasili pobjednikom. Argentincu će to biti čak osam Zlatna lopta u karijeri. 

Top Komentari

Marro
Čauš ti si bruka i sramota za novinarstvo
1 0
user1676286668
Sta je to Guardiola uradio? Imao dobru sezonu,a onana bio i finalu LP branio lik ko lud u Interu...kakvi novinari sve runje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi