Perez "ohladio" od sjajnog transfera, a onda otkrio ko je osvajač Zlatne lopte u narednim sezonama
FOTO: EPA

Izjava prvog čovjeka Real Madrida

Perez "ohladio" od sjajnog transfera, a onda otkrio ko je osvajač Zlatne lopte u narednim sezonama

H. Zilić

Zlatna lopte za tekuću godinu otišla je u ruke Karima Benzeme.

Mnogi će se složiti da je odluka sasvim zaslužena, jer je Francuz iza sebe imao sjajnu godinu.

Na cermeoniji bile su mnoge poznate ličnosti iz svijeta fudbala, a neki su iskoristili priliku da govore i o planovima u narednom periodu.

Tako je zanimljivu izjavu dao prvi čovjek Real Madrida, Florentino Perez, a naravno nezaobilazno pitanje je bilo da li će Kylian Mbappe u budućnosti nositi dres Real Madrida?

"Uživamo u priznanju koje je dobio Benzema, to je još jedna potvrda koliko je naš klub velik i ozbiljan", rekao je Peez, a zatim se dotakao Mbappea:

"Vjerujt č ak i ne čitam o tim glasinama, a kamoli da razmišljam o transferu. Mi imamo sjajnu budućnost sa Vinicijusom i Rodrygom i vjerujte mi to su budući osvajači Zlatne lopte", rekao je Perez.

Dosta se govorilo o transferu Mbappea, pa čak i Haalanda u Real Madrida, ali čini se da je prvi čovjek Kraljeva okrenuo drugu ploču.

Pojedini španski mediji špekulišu da Perez lagano pregledava teren za nekog novg veznjaka koji bi mogao u skorijoj budućnosti doći na mjesto nevjerovatnog Luke Modrića.

Što se tiče Mbappea sve više je nezadovoljan u PSG-u, a kako je Real "ohladio" od cijele priče, francuski napadač bi mogao završiti možda i neki neočekivan transfer. Naravno to su sve špekulacije, ali gdje ima dima ima i vatre.

Na kraju dodajmo da Real Madridu ide sjajno i ove saezone. Trenutno su lideri u La Ligi sa 25 bodova, tri boda više od Barcelone koju su za vikend savladali u El Clasicu rezultatom 3:1.

Top Komentari

King_Kenny
...zna covjek,on to kupuje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi