Zmaj spakovao kofere: Bojan Nastić našao novi klub

Napušta redove Genka, ali ostaje u Belgiji

Zmaj spakovao kofere: Bojan Nastić našao novi klub

Bh. reprezentativac Bojan Nastić će, kao što se prethodnih dana i najavljivalo u belgijskoj štampi, definitivino napustiti Genk.

Za ovaj belgijski tim Nastić nastupa od 2016. godine, ali kako se u posljednje vrijeme baš i ne može pohvaliti minutažom koju ima, insistirao je na promjeni sredine i u Genku su mu, na koncu, izašli u susret.

U međuvremenu Genk je doveo pojačanja na poziciji lijevog beka, a Nastić će sreću potražiti u novom klubu koji će najvjerovatnije biti Oostende koji se također takmiči u elitnom belgijskom rangu.

Da je transfer pred realizacijom potvrdio je i sam Nastić za SportSport.ba, a Oostende bi ga trebao dovesti na posudbu do kraja sezone, s opcijom otkupa ukoliko obje strane budu zainteresovane za to.

Oostende se u Jupiler ligi inače nalazi na 12. poziciji.

Srbiju zamijenio za BiH

Nastić je jedno vrijeme u Genku igrao veoma dobro, što nije promaklo ni selektoru reprezentacije BiH Robertu Prosinečkom koji mu je pružio priliku da u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore (28.05.2018.) debituje za Zmajeve.

Poziv iz N/FSBiH je prihvatio bez razmišljanja, premda je prethodno igrao za mladu reprezentaciju Srbije, a dosad je s Džekom i društvom igrao zajedno na tri utakmice.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Moja želja da igram za rodnu zemlju nikada nije bila upitna. Danas igram sa Džekom, Pjanićem..., to su igrači svjetske klase i od njih mogu puno naučiti", kazao je prije nekoliko mjeseci Nastić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti