Zmajevi "love" treću pobjedu u Ligi nacija
Zmajevima pred susret na Grbavici vjeruju i kladionice. BiH je pred duel na Grbavici apsolutni favorit, jasno to pokazuju i kvote, mada na kraju će sve odlučiti borba na terenu gdje je naš tim objektivno kvalitetniji (Foto. T.Hebib/SportSport.ba)

Na Grbavici gostuje Sjeverna Irska

Zmajevi "love" treću pobjedu u Ligi nacija

Nakon remija sa Turskom (0:0), nogometna reprezentacija BiH će večeras od 20:45 sati na Grbavici odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom u okviru 3. kola UEFA Lige nacija.

Eventualnom pobjedom, ali i remijem "Zmajevi" predvođeni Robertom Prosinečkim bi ostali u utrci za prvo mjesto i trebao bi im samo jedan bod sa gostovanja u Beču u posljednjem kolu, dok su šanse Sjeverne Irske za prolazak u play-off minimalne.

Reprezentacija BiH je u prvom susretu odigranom u Belfastu slavila rezultatom 2:1. Uprkos pobjedi, igra koju su pokazali naši nogometaši u tom duelu nije bila baš na nivou, s čim se složio i sam Prosinečki, no vjeruje kako će današnji susret biti mnogo drugačiji.

"Ovaj duel je važniji nama nego Sjevernoj Irskoj. Učinit ćemo sve da pobijedimo i ostanemo prvi u našoj grupi. Najbitnije je da lopta što duže bude u našim nogama. Bit će ovo sasvim drugačiji susret u odnosu na onaj u Belfastu, jer igramo kući i to je naša prednost. Gledali smo njihovu utakmicu protiv Austrije gdje su trebali izvući neriješen rezultat i radi se o dobroj ekipi čiji mentalitet ne dopušta opuštanje", kazao je Prosinečki.

Otklonio je Prosinečki i dileme ko će stajati na golu protiv Sjeverne Irske.

"Što se tiče golmanske pozicije, u ovom trenutku Šehić ima prednost u odnosu na Begovića. Dobro je što na raspolaganju imamo dva sjajna golmana" zaključio je selektor nogometne reprezentacije BiH.

Gosti, s druge strane, u današnji susret ulaze bez pritiska. Barem sudeći prema riječima selektora Martina O'Neilla.

"Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Reprezentacija BiH je vjerovatno motivisanija od nas, ali svrha našeg učešća u Ligi nacija je da se razvijemo kao tim. Čak i da ispadnemo u Ligu C, to nas neće pretjerano uzdrmati, jer je naš glavni cilj plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije", rekao je O'Neill.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kladionice pred susret na Grbavici itekako vjeruju Zmajevima. BiH je pred duel na Grbavici apsolutni favorit, jasno to pokazuju i kvote, mada na kraju će sve odlučiti borba na terenu gdje je naš tim objektivno kvalitetniji.

OVDJE pogledajte sve kvote za meč Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske koji se igra u ponedjeljak od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti