Zmajevi odradili prvi trening na Kipru, Meša promijenio plan

Džeko i Vranješ na poštedi

Zmajevi odradili prvi trening na Kipru, Meša promijenio plan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno boravi u Nikoziji, gdje će za tri dana odigrati kvalifikacionu utakmicu protiv Kipra.

Zmajevi su večeras odradili prvi trening u Nikoziji i to na pomoćnom terenu GSP Arena, na kojoj će meč biti odigran. Mehmed Baždarević je na ovom treningu lakšeg intenziteta na raspolaganju imao 21 fudbalera, dok su dvojica bila na poštedi.

Edin Džeko i Ognjen Vranješ su na okupljanje stigli potpuno zdravi, ali nedovoljno odmorni nakon teških utakmica za Romu, odnosno AEK, pa ih je Baždarević odlučio poštediti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selektor naše reprezentacije je zbog velike vrućine na Kipru (+35°) odustao od sutrašnjeg jutarnjeg treninga koji je bio predviđen za 11 sati, pa će reprezentativci naše zemlje do utakmice sa domaćom selekcijom odraditi još dva večernja treninga - u utorak i u srijedu.

Meč Kipra i BiH igra se u četvrtak s početkom u 20:45 po srednjeevropskom vremenu, a našoj reprezentaciji u Nikoziji igra samo pobjeda, što je poručio i Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi