Zmajevi odradili trening, podršku im dali Zeljković, Misimović, Spahić, Jabandžić...
Zmajevi raspoloženi pred sutrašnji meč protiv Luksemburga, Hadžibegić sutra sa svim raspoloživim snagama

Sa svim raspoloživim snagama sutra protiv Luksemburga

Zmajevi odradili trening, podršku im dali Zeljković, Misimović, Spahić, Jabandžić...

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon poraza u Portugalu 3:0, vratila se u Zenicu, gdje se vrše posljednje pripreme za sutrašnji meč protiv Luksemburga na Bilinom polju. Izabranici Faruka Hadžibegića su posljednji trening uoči sutrašnje utakmice, sada već uobičajeno umjesto na Bilinom polju odradili u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Na današnjem treningu podršku reprezentativcima dali su i predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, član IO NFSBiH Muris Jabandžić, Zvjezdan Misimović, a pred sami trening došao je i bivša legenda naše selekcije Emir Spahić. Kako smo vidjeli na treningu bez obzira na poraz u Portugalu, atmosfera je veoma pozitivna među igračima, te se očekuje da sutra odigraju dobru utakmicu i pobjedom se vrate u borbu za drugo mjesto. Vrijedi istaći da su u toku treninga Amar Dedić i Miralem Pjanić otrčali do ograde, gdje je bilo 20-tak djece kako bi se slikali s njima što je izazvalo erupciju oduševljenja kod mališana, koji su tako dobili fotografiju sa svojim idolima.

Nakon tri odigrana kola, naša selekcija ima tri boda na svome kontu i sutrašnja utakmica protiv jednog od konkurenata za drugo mjesto u grupi je veoma važna. Nakon dva poraza od Portugala i Slovačke u kojima smo primili pet, a nismo postigli niti jedan gol, sutra se očekuje da naša ofanzivna linija proradi, te da osvojimo važna tri boda koja nas vraćaju u utrku za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Iako smo pred ove dvije kvalifikacione utakmice ostali bez standardnih Hadžikadunića, Krunića i Demirovića, stručni štab naše selekcije čini sve kako bi napravili dobitnu varijantu na terenu pred naredni duel. Sigurno da se sutra očekuje drugačija utakmica u odnosu na onu koja je odigrana protiv Portugala. Sutra bi izabranici Faruka Hadžibegića trebali od prve minute krenuti ofanzivno ka golu Luksemburga, koji je u Zenicu doputovao isto bez dvojice standardnih igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kalkulacija nema, našoj selekciji je potrebna pobjeda jer svaki drugi rezultat nam smanjuje šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo. Protiv Luksemburga imamo sjajan omjer, budući da nikada nismo poraženi od ove selekcije, a posljednju pobjedu smo ostvarili prošle godine upravo u Zenici 29.marta 2022.godine bilo je 1:0, a strijelac gola za pobjedu u prijateljskom meču bio je Edin Džeko u 86.minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi