Selektor Luksemburga: Htjeli vi to ili ne, mi smo ispred BiH na tabeli
Video:Dino Kurbegović

Press konferencija gostujućeg tima

Selektor Luksemburga: Htjeli vi to ili ne, mi smo ispred BiH na tabeli

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegoivne sutra će u okviru 4. kola kvalifikacija za EURO dočekati Luksemburg, koji je dan pred utakmicu i tik pred zvanični trening održao press konferenciju u prostorijama stadiona Bilino polje.

Luc Holtz, selektor Luksemburga, našao se u problemima pred ovu utakmicu jer je ostao bez dva ponajbolja igrača, Rodriguesa i Thilla.

Međutim, njega to ne brine pred utakmicu u Zenici i istakao je da jednako vjeruje i ostalim igračima.

Ipak, selektor selekcije ove male evropske države svjestan je da je Bosna i Hercegovina favorit u sutrašnjoj utakmici.

"Nama je jasno da je u ovom trenutku Bosna i Hercegovina favorit bez obzira što je izgubila od Portugala. Imamo svoje planove, generalno kada govorimo o utakmici i kada govorimo o načinu igranja na terenu. Utakmicom u subotu sam bio zadovoljan i nadam se da ćemo tako igrati i sutra", rekao je Holtz.

"Uvijek treba biti optimističan. Da li vi to htjeli ili ne, mi smo ispred Bosne i Hercegovine na osnovu boda u Slovačkoj. Jasno je da imate dobre igrače, mi smo svjesni toga, ali naši igrači imaju optimizam, dvije noge, kvalitet i vjeruju u sebe. Svjesni smo i prednosti i nedostataka pa ćemo se fokusirati na naše prednosti", dodao je selektor Luksemburga.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je s Luksemburgom igrala sedam puta i svih sedam puta pobijedila, te se nadamo kako će ove godine broj pobjeda protiv te selekcije otići na devet.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica Bosna i Hercegovina - Luksemburg igra se sutra s početkom od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici. 

Top Komentari

krmak
Treneru Luksemburga treba objasniti da to i nije neko dostignuće. Bosna je konkurentna isključivo u para-sportovima.
1 3
Drakula
Tako je ljudino. Vi ste vele sila za ovaj papanluk
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi