Džeko govorio o velikom transferu Tahirovića, a šta će biti s njim? "Ja sam od srijede..."
Video:Dino Kurbegović

Dijamant dobro raspoložen na press konferenciji

Džeko govorio o velikom transferu Tahirovića, a šta će biti s njim? "Ja sam od srijede..."

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Na Bilinom polju u Zenici danas je održana press konferencija Nogometnog saveza BiH uoči duela sa Luksemburgom.

Poslije teškog poraza u Lisabonu od Portugala, Zmajeve u utorak navečer očekuje četvrti meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pobjeda je neophodna da se nastavi sanjati o odlasku na EP naredne godine.

S dosta respekta su i selektor Faruk Hadžibegić i kapiten Edin Džeko govorili o narednom rivalu, pa je jedan od prisutnih novinara zaključio da ih se možda čak i plašimo, na šta je Edin odgovorio:

"Strah je teška riječ. Ko igra fudbal, ako ima strah, ne treba da ga igra. To je samo igra i na terenu treba da pokažeš da si bolji od protivnika. Imati jedan respekt prema jednoj ekipi je dobra stvar, ali treba da znaš koliko kvaliteta ti imaš. Mi smo svjesni svog kvaliteta. Tu utakmicu koju smo igrali s njima prijateljsku nam je bitna za sutra. Dosta ljudi potcjenjuje Luksemburg, ali daleko da su bolji od nas. Cijenimo i respektujemo protivnika, ali mi igramo kući i pred našim navijačima i treba da uradimo ono što se od nas očekuje."

Na samom kraju press konferencije Hadžibegića i Džeku upitali su o transferu Benjamina Tahirovića koji je iz Rome prešao u Ajax jučer za 8,5 miliona eura.

Oglasi

Hadžibegić je kroz smijeh kazao da je Benji sada teško jer "skupo će ga koštati jer mora sve da počasti zbog slatke", dok je Edin podsjetimo da je i sam bio u Rimu kada je "Benjo došao".

"Ja sam bio u Rimu kada je Benjo došao iz Švedske. Ja sam ga i dočekao tamo i taj momak je strašno napredovao. Dobar iskorak za njega u njegovoj karijeri s obzirom da je Ajax ekipa koja voli da igra fudbal i koja gura mlade igrače", kazao je Džeko, no naravno svi se pitamo, a šta je s njim? Fenerbahče?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Što se mene tiče, od srijede sam na odmoru", odgovorio je zagonetno kapiten naše reprezentacije dok se uveliko špekuliše da je već dogovoren prelazak u redove turskog velikana koji mu je spreman dati 10 miliona eura uz bonuse za dvogodišnji ugovor.

Njegov agent Alessandro Lucci jučer je boravio u Istanbulu na pregovorima i očekuje se da nakon utakmice protiv Luksemburga Edin otputuje u Istanbul.

Top Komentari

Rodjeni1985
Legendo nasa odvedi nas na Euro i onda lagano zasluzena penzija! Forza Bosno i Hercegovino jedina nasa domovino!!!
3 0
Zax
Glup ko *****,covjek ga fino bita kako jeste i na kraju sam kaze da je kljucna utakmica.U slucaju bilo kakvog rezultata osim pobjede sutra to je kraj to svak zivi vidi i zna
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi