Zmajevi pokazali zube u eliti, ima i lošijih novajlija

Odigrana dva kola Lige nacija

Zmajevi pokazali zube u eliti, ima i lošijih novajlija

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina se u drugom izdanju Lige nacija takmiči u Ligi A nakon što je zasluženo izborila promociju u najjači rang UEFA-inog reprezentativnog takmičenja. 

U minulih sedam dana odigrana su prva dva kola, a neki novi Zmajevi su pokazali zube favorizovanim protivnicima te da imaju potencijala da ravnopravno igraju s najjačim evropskim selekcijama.

Protiv Italije (1:1) je zasluženo osvojen bod, dok je protiv Poljske (1:2) upisan poraz, s tim da je igrao značajno promijenjen sastav u odnosu na susret s Azzurrima.

Gledajući debitante u elitnom rangu Lige nacija dvije selekcije su nakon prva dva kola s lošijim učinkom u odnosu na izabranike Dušana Bajevića.

Šveđani su izgubili od Francuske (0:1) i Portugala (0:2), dok su Danci osvojili bod, ali nisu postigli gol. protiv Engleske je bilo 0:0, a protiv Belgije 0:2.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedino je Ukrajina nakon prva dva kola skupila više bodova. Ukrajinici su uspjeli na svom terenu dobiti Švicarsku s 2:1, ali su u drugom meču izgubili od Španije sa čak 4:0.

Bosna i Hercegovina će u oktobru igrati protiv Nizozemske kući te u gostima protiv Poljske. Ipak, onaj najvažniji meč igra se 8. oktobra, riječ je o duelu polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi