Ahmedhodžić otkrio pravi razlog zašto je izabrao BiH, presudio je razgovor sa selektorom Švedske!

Veliko pojačanje za Zmajeve

Ahmedhodžić otkrio pravi razlog zašto je izabrao BiH, presudio je razgovor sa selektorom Švedske!

A. Čaušević

Anel Ahemhodžić je fudbaler o kojem se mnogo toga reklo i napisalo u proteklom periodu. Iako tek ima 21 godinu već je morao donijeti životnu odluku. Za koju seniorsku selekciju nastupati u budućnosti. 

Priča o mladom i talentovanom štoperu je dobro poznata. Prošao je omladinske selekcije Švedske, ali je zbog svog porijekla imao i pravo nastupa za BiH. Poslije više mjeseci razmišljanja izabrao je bh. reprezentaciju.

Defanzivac Malmea je u razgovoru za švedske medije otkrio prave razloge zašto je izabrao Zmajeve. Možda i ključna stvar je bio razgovor sa selektorom Švedske, Janneom Anderssonom.

"Nisam vidio da mladi dobivaju šasnu. To je nešto što cijenim. Uz dužno poštovanje Andersson je taj koji bira tim, ali mislio sam na sve detalje i igranje je jedan od njih", rekao je Ahmedhodžić za Sydsvenskan.

"O igranju za BiH sam počeo razmišljati u julu. Rekli su da mi mnogo vjeruju i da ću dobiti šansu. Mislio sam da to zvuči jako dobro i stvarno volim Bosnu, ali isto tako volim Švedsku, pa je odluka bila teška. Dosta noći sam presjedio razmišljajući o tome".

Stigla je i reakcija Anderssona koji je kazao kako mu je žao što Ahmedhodžić neće igrati za Švedsku, ali da nije u stanju da daje bilo kakva obećanja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Potpuno poštujem njegovu odluku. Volio bih da je izabrao Švedsku, mislim da smo mu pokazali da želimo investirati u njega. Imali smo kontakt s njim i objasnio sam mu svoje stav, međutim, nisam ništa obećao jer to ne mogu raditi", kazao je Andersson.

Ahmedhodžić bi za reprezentaciju BiH trebao debitovati u oktobru do kada će navjerovatnije biti završena potrebno papirologija te će 21-godišnjak dobiti zeleno svjetlo da se odazove Dušanu Bajeviću.

Top Komentari

Rajvosa2019
Kratko i jasno , da mu je Anderson zagarantovao da ce igrati , on bi izabrao Svedsku - a Miske mu je najvjerovatnije obecao neku minutazu , za mene licno ok - danas se sve vrti oko interesa. Opet dobro nam dosao u repku jarane
15 0
Martial9
Da si ti dobar igrac kao sto govore borili bi se svedi za tebe I nebi te dali al et vrijeme ce pokazat kakav si
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi