Zmajevi Savezu donijeli milione
Odlične igre pruža reprezentacija Bosne i Hercegovine pod vodstvom selektora Roberta Prosinečkog, pa smo tako u susretima Lige nacija primili samo jedan gol

Zahvaljujući dobrim igrama

Zmajevi Savezu donijeli milione

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remijem protiv Austrije u Beču (0:0) osvojila je prvo mjesto u grupi 3 Lige nacija.

Prvo mjesto u jednoj od grupa Lige B donijelo je Zmajevima promociju u Ligu A gdje će za dvije godine igrati sa najboljim selekcijama Evrope, a nakon ovih utakmica i NSBiH zadovoljno trlja ruke.

Zahvaljujući prvom mjestu u grupi Savez je inkasirao milione maraka. Samo za učešće u Ligi nacija BiH je dobila tri miliona KM, a kako je naš tim završio kao prvi, UEFA je NSBiH nagradila sa dodatna tri miliona KM.

Učešće i dobri rezultati u Ligi nacija napunili su kasu Saveza, a osim financijske koristi naš tim će igrati završni turnir Lige B u kojem bi mogli da izbore plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, naravno ako to ne uspiju učiniti preko kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ligu nacija se očigledno isplatilo igrati...

Top Komentari

spicolini
Nemojte molim vas uložiti u stadione, pravite zgrade sebi
33 3
Dule Savic
TERENI I OGRADE ZA NAS MAJMUNE STO IDEMO NA UTAKMICE!!!
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi