Kako na Francusku? Tri mjesta su sigurna, nad ostalim upitnici

Meč se igra u srijedu na Grbavici

Kako na Francusku? Tri mjesta su sigurna, nad ostalim upitnici

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će svoj drugi kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo igrati u srijedu kada na Grbavicu stiže Francuska. 

I na tom meču neće biti Ivayla Peteva zbog koronavirusa, pa će reprezentaciju s klupe predvoditi Elvir Rahimić i Slaven Musa.

U subotu su protiv Kostarike priliku za igru dobili igrači s manjom minutažom, obzirom na 0:0 i mali broj, skoro pa nikakav, prilika, ne može se reći da su briljirali.

Međutim, Petev i njegovi saradnici će sigurno utakmicu s aktuelnim prvacima svijeta shvatiti mnogo ozbiljnije te izvesti puno jači sastav.

Pošto nisu igrali protiv Kostarike samo trojica igrača imaju sigurna mjesta. Ibrahim Šehić je među stativama odličan, dok su bez kapitena Edina Džeke i veznjaka Miralema Pjanića ovakve utakmice nezamislive, bez obzira u kakvoj formi se nalaze.

Dobra vijest je što je jučer sa ekipom trenirao Rade Krunić što znači da će konkurisati za okršaj s Trikolorima uz vrlo vjerovatno mjesto u stratnoj postavi.

U takmičarskom meču protiv Finske dosta je puhalo u posljednjoj liniji koja je sada slabiji dio tima, pa ostaje da se vidi da li će biti promjena. Protiv Finaca su startali Ćivić, Saničanin, Hadžikadunić i Todorović, a protiv Kostarike Kolašinac, Mihojević, Ahmedhodžić i Cipetić.

Vjerovatno će se napraviti neki "mix" od ova dva kvarteta, a ne isključuje se i opcija da posljednja linija ostane identična kao i protiv Finske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U fazi napada sigurno neće biti Ermedina Demirovića koji se jučer vratio za Njemačku. Za očekivati je da Miroslav Stevanović nakon dobrog izdanja sa Fincima opet bude starter na desnom krilu.

Nakon nedjeljnih utakmica Francuska ima četiri boda, Ukrajina i Finska po dva, a Bosna i Hercegovina jedan, s tim da selekcije ispred imaju susret više u odnosu na bh. reprezentaciju. Kazahstan je bez bodova.

Top Komentari

huba
Obavezno Ahmedhodzica staviti od početka utakmice.
40 0
user1605368976
Samo da se bore lavovski pa rezultat kakav bude.Uglavnom protiv velikih reprezentacija dobro su igrali.
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi