Zmajevi večeras protiv Italije za vraćanje povjerenja bh. navijača

Kvalifikacije za EP, 9. kolo

Zmajevi večeras protiv Italije za vraćanje povjerenja bh. navijača

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je ponovo na ternu.

Nakon razočaravajućih osam kola kvalifikacija za EP bh. tim je ostao gotovo bez šansi da se plasira kroz kvalifikacije na smotru najboljih reprezentacija Evrope, pa je u međuvremenu izgubio i povjerenje navijača.

Ipak, isto može biti vraćeno u večerašnjem susretu protiv Italije te značajno podignuti atmosferu pred utakmice razigravanja u Ligi nacija koje su na rasporedu u martu i koje našoj selekciji mogu donijeti prvi Euro.

Naravno, Italija je ipak favorit ali i naš tim ima svoju računicu obzirom da smo konačno kompletni i nemamo problema što se tiče povreda ili suspenzija najboljih igrača.

Naš selektor Robert Prosinečki sinoć je izdiktirao i startnu postavu koja će početi večerašnji dvoboj. Ona izgleda ovako:

Šehić, Bičakčić, Kovačević, Kvržić, Kolašinac, Krunić, Cimirot, Bešić, Pjanić, Višća, Džeko.

Što se tiče same utakmice Prosinečki je dodao sljedeće:

"Italija je sigurno prva u grupi. Sve su pobijedili i vjerujem da imaju dosta samopouzdanja. Imaju puno dobih mladih igrača, napravili su smjenu igrača nakon što se nisu plasirali na SP. Napravili su dobru reprezentaciju i sigurno da sutra neće biti nimalo lagana utakmica iako su se plasirali, ali ganjaju taj rekord. Mi želimo pokazati da možemo igrati sa svakom reprezentacijom pogotovo što u Zenici igramo dobro, a tome se nadamo i sutra".

S druge strane, ovo je vjerovatni sastav Italije:

Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Biraghi, Barella, Jorginho, Tonali; Chiesa, Immobile, Insigne.

Mancini kaže da nije lako pobijediti BiH u Zenici.

"Nemam nekih nedoumica što se tiče sastava, ali znat će se više sutra. Da li je lako pobijediti BiH u Zenici? Ne, BiH se valjda osjeća ugodno ovdje i mi ćemo dati sve od sebe da sutra odigramo jednu lijepu utakmicu i vidjet ćemo na kraju. Budući da ćemo mi dati sve od sebe BiH će morati dati sve od sebe da nas pobijedi", kazao je nekadašnji strateg Intera i Manchester Cityja.

Dvije reprezentacije su u ovim kvalifikacijama odigrale susret u Torinu ljetos koji je završen pobjedom Azzurra od 2:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Večerašnji susret na rasporedu je od 20.45 sati, a na OVOM linku možete pogledati kvote koje nudi MOZZART.

Svemu dodajmo i situaciju u grupi J. Italija je lider sa svih osam pobjeda i 24 osvojena boda, druga je Finska sa 15, dok Armenija i BiH imaju po 10. Iza su Grčka sa osam i Lihtenštajn sa dva osvojena boda.

Top Komentari

luis_kzu
Hahahaha
2 0
Plavi21
**** li vas DINO begic, prolic, pilav i sva kompanija..... Savez napolje!!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi