Zmajići jurišaju prema Euru, u Vaduzu razbili Lihtenštajn

Sigurna pobjeda bh. reprezentacije do 21 godine

Zmajići jurišaju prema Euru, u Vaduzu razbili Lihtenštajn

E. Škorić

Mlada nogometna reprezentacija BiH (igrači do 21 godine) ostvarili su u Vaduzu pobjedu nad Lihtenštajnom rezultatom 4:0.

Zmajići su nastavili fantastičnu seriju, pa su uvezali i četvrtu pobjedu nakon što su prethodno dva puta dobili Vels i jednom Portugal. S novom pobjedom, izabranici Vinka Marinovića imaju 15 bodova, dva više od Portugala koji ima utakmicu manje.

Od početka su naši mladi nogometaši preuzeli incijativu, napadali su, ali domaćin se uspješno branio. Redale su se šanse pred golom Lihtenštajna u prvom dijelu, da bi u 35. minuti ipak krunisali incijativu golom za 1:0.

Ćavar je proigrao Čivića, koji je postigao pogodak i odmah nakon toga bilo je lakše igrati. Do kraja prvog dijela Gojak je imao veliku šansu, potom i Radeljić, no na odmor se otišlo kod rezultata 1:0.

U sedmoj minuti nastavka Ćavar je povisio na 2:0 i na neki način riješio pitanje pobjednika, da bi ovjera pobjeda stigle u 71. minuti, kada je Memija postigao pogodak na asistenciju Radeljića. U nadoknadi je Čivić izveo slobodni udarac, a Gojak je postigao pogodak za konačnih 4:0.

Imala je BiH još dobrih šansi, mogla je i do uvjerljivije pobjede, no najvažnije je da su upisana tri boda i da se nastavila sjajna serija pobjeda.

Naša selekcija će kvalifikacije nastaviti u septembru, kada će ugostiti Švicarsku i za sada je na dobrom putu da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Lihtenštajn - BiH 0:4 (Čivić 35, Ćavar 52, Memija 70, Gojak 92 )

Lihtenštajn: Majer, Haas, Grünenfelderm, Hofer, Marxer, Wolfinger, Ritter, Vogt, Meier, Koller, Frick.

Bosna i Hercegovina: Muminović, Čivić, Mihojević, Radeljić, Todorović, Demirović, Gojak, Ćavar, Peco, Jukić, Lončar.

Top Komentari

Tarik Muhic
Danska pada a,bogami i Francuska nije dobro odigrala
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi