Značaj tuđih lopti: Jednom kad je Željo dobio Široki...
Željezničar je jedinu pobjedu na Pecari ostvario u martu 2010.

Večeras na Pecari prvi suret četvrtfinala Kupa

Značaj tuđih lopti: Jednom kad je Željo dobio Široki...

Prvi i posljednji put u dugogodišnjoj historiji međusobnih susreta Željezničar je dobio Široki Brijeg na Pecari 2010. godine. Logično, tada je Željo uzeo titulu. Ima li neko da dobije Široki na Pecari pa da ne bude na kraju prvak...

 

Željezničar ni sa kim u tekućem milenijumu nije odigrao više utakmica nego sa Širokim Brijegom. I jedini mu je to protivnik s kojim ima negativan omjer.

Široki Brijeg nanio je Plavima jedan od najvećih poraza na domaćem terenu ikad (0:3), Široki Brijeg je Želji "uzeo" titulu 2003. i predao je Leotaru u ruke. Široki Brijeg je u Kup utakmicama skoro po običaju bivao bolji od Željezničara.

Plavi međutim večeras igraju na Pecari osokoljeni pobjedom u gradskom derbiju i nakon lakrdije sa farbanjem lopti.

Zanimljivost je vezana za lopte bila i tada, 2010. Možda ona, odnosno taj maestralni, dovitljivi potez tadašnjeg trenera, nije imao nikakav utjecaj na konačan rezultat. No, možda i jeste.

Naime, dok Adidas nije postao oficijelni sponzor Nogometnog saveza, klubovi su igrali sa svojim loptama, svako je imao različite. Šest dana pred gostovanje na Pecari, nakon uspješno apsolviranog domaćeg testa, Amar Osim izdao je naredbu: Narednu sedmicu treniramo s loptama kojima igra Široki! Nabavite mi te lopte.

Da se igrači naviknu, nije svaka lopta ista. I trenirali su tako šest dana, otišli na Pecaru i pogocima Kerle i Popovića učinili nemoguće.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Večeras, ako ništa, priželjkujmo kvalitetnu utakmicu. Isto su svi naviknuti na ove lopte, osim domaćeg terena Široki nema drugu prednost.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi