Znate li ime čovjeka koji je u 2018. godini dao više golova od Messija i Ronalda?
Aližirac je imao godinu iz snova i njegov rezultat je za svaku pohvalu iako se njegova liga ne može mjeriti s Messijevom ili Ronaldovom.

Nevjerovatna statistika

Znate li ime čovjeka koji je u 2018. godini dao više golova od Messija i Ronalda?

Endin Čaušević

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dominirali su i prošle godine što se tiče individualnih postignuća, a zanimljivo da su zajedno zabili čak 100 golova.

U tom parametru Messi je godinu završio ispred Ronalda jer je postigao 51 gol za klub i reprezentaciju, dok je Ronaldo dao dva gola manje. Ovaj dvojac u tome dominira već deset godina, ali ovaj put godinu nisu završili kao najbolji strijelci.

Iako je Messi uspio postići preko 50 golova i u 2018. godini na kraju nije bio prvi u tome. Naime, ispred njega završio je Baghdad Bounedjah koji igra za katarski Al Sadd. Ovaj Alžirac je imao godinu iz snova i u 2018-toj zabio je nevjerovatnih 59 golova.

Ovaj 27-godišnjak vodio je Al Sadd do polufinala azijske Lige prvaka i u tom takmičenju je bio prvi strijelac sa 13 golova, a godinu je obilježio u duelima protiv ljutog rivala Al Arabija kojem je dao čak sedam golova u jednoj utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dok većina ljubitelja fudbala uopšte nije čula za ovog fudbalera on je zaslužio da se spomene jer nije mala stvar biti ispred Messija i Ronalda u postignutim golovima iako igra u ligi koja se ne može mjeriti s La Ligom ili Seriom A.

Top Komentari

Emir
I Messi a i Penaldo su karine od igraca. Nema danas halfa poput Hatune da im noge polomi, pogotovo Penaldu pa da onda barem ima zbog cega cmizdriti.
1 18
addi
u fildzan ligi
13 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi