ŽNK Iskra nadigrala Banja Luku za historijsku pobjedu

Drugo kolo Premijer ženske lige BiH

ŽNK Iskra nadigrala Banja Luku za historijsku pobjedu

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre jučer su na svom Jakliću sa visokih 3:0 (1:0)  savladale ŽFK Banja Luka  u okviru drugog kola Premijer ženske lige BiH. 

Bugojankama je ovo bila prva, ujedno i historijska pobjeda u Premijer ligi, a jučer su pokazale mnogo više od svojih gošći te na kraju zasluženo zaradile aplauze publike.

Na prvi pogodak čekalo se sve do 29.minute kada najbolji pojedinac na terenu Marina Lukić sa 20-tak metara prelijepim pogotkom matira gostujuću golmanicu Tamaru Škorić.

Deset minuta kasnije Arsić je imala sjajnu priliku za gošće, ali je domaća golmanica Arnela Begić sjajnom intervencijom spriječila pogodak. Iskusna Elma Basara dvije minute prije kraja prvog poluvremena imala je priliku za Iskru, ali Škorić je spasila svoj gol.

U drugom poluvremenu Bugojanke su u potpunosti nadigrale gošće, a pitanje pobjednika riješeno je u 60. minuti kada iskusna Basara jednu odbijenu loptu posprema u gol gošći. Šest minuta kasnije agilna Samira Goretić izlazi pred Škorićku i lijepo pogađa za konačnih 3:0.

ŽNK Iskra Bugojno – ŽFK Banja Luka 3:0 (1:0)

Stadion Jaklić. Gledalaca:200. Glavni sudija:  Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo) i Amina Gluhić (Zenica). Delegat: Franjo Grganović (Novi Travnik). Kontrolor suđenja: Selmir Kaplan (Stolac).

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Basara, Hadžo, Mešić, Bjelica, Lukić, Goretić, Jusić, Koluh, Vujošević, Behrem. Šef stručnog štaba: Salim Duraković.

ŽFK Banja Luka: Škorić, Bektaš, Kodžo, Crnjak,  Galić, Stojić, Mitrović, Arsić, Milanović, Vrhovac, Veselinović. Šef stručnog štaba: Željko Šurlan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi