Zouma priznao: Mourinho mi je jednom rekao da sam smeće

Portugalac nikada nije birao sredstva

Zouma priznao: Mourinho mi je jednom rekao da sam smeće

Defanzivac Chelseaja Kurt Zouma pričao je u razgovoru za RMC Sport o odnosu sa nekadašnjim trenerom Plavaca Joseom Mourinhom. 

Zouma je u London stigao 2014. godine i to baš na zahtjev Mourinha koji je tada bio trener Plavaca i doveo ga iz St. Etienna. Ipak, Francuz se ne sjeća Mourinha baš po dobrom, a razlog je taj što ga je Portugalac jednom nazvao smećem.

Zouma je iskreno o tome govorio u intervjuu.

"Ne znam koji smo tačno meč igrali, ali znam da smo izgubili u gostima 3:1. Sljedećeg dana, Mourinho me je odveo u svoju kancelariju i pitao jesam li OK. Rekao sam da jesam, a onda me je on pitao jesam li siguran. Opet sam rekao 'da', a on je uzvratio: 'Pitam te jer si ove sedmice kao smeće'. Rekao mi je baš tako, direktno. To me šokiralo, ali zato sam odmah popravio partije na terenu.", priča Zouma i dodaje:

"Sjećam se da me to povrijedilo, da je uticalo na mene. Ali stvarno sam želio da mu pokažem da mogu reagovati na pravi način".

25-godišnji branić dalje govori o tome da Mourinho zapravo voli dati šansu mladom igraču s čim baš i nisu saglasni brojni ljubitelji fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je neko ko voli pobjede. Koristi sva moguća sredstvada dođe do njih. Došao sam ovdje kao 19-godišnjak i on mi je davao šansu. Bio sam u prilici da igram i pokažem šta znam. Ne znam šta drugi ljudi misle, ali s moje tačke gledišta, nisam saglasan s tim da Mourinho ne daje šansu mladim igračima", poručuje Francuz.

U Lampardovom Chelseaju Zouma je neizostavan član prve postave. Obve sezone je do sada upisao već 30 utakmica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi