Džeko: Moramo biti fokusirani, Barca na Nou Campu svakome može dati pet golova
Džeki i Romi nakon kiksa u Seriji A slijedi prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone.

Dijamant pred prvi meč četvrtfinala

Džeko: Moramo biti fokusirani, Barca na Nou Campu svakome može dati pet golova

Napadač Rome Edin Džeko pomogao je jučer svojoj ekipi da stigne do jednog boda na gostovanju protiv Bologne jer je ušao u drugom poluvremenu i postigao gol za izjednačenje. Nakon meča Dijamant je objasnio da je na klupi ostao zato što je bio umoran. 

Trener Rome Eusebio Di Francesco odlučio je jučer da meč protiv Bologne počne samo sa Schickom u napadu dok je Džeko ostao na klupi, a kapiten bh. reprezentacije je nakon utakmice poručio da je bio umoran nakon prijateljskih mečeva našeg tima.

"Postoje i drugi igrači koji mogu igrati na mojoj poziciji, poput Schicha koji je mlađi. On još uvijek mora igrati kako bi napredovao. Izgubili smo dva boda, ali bod koji smo osvojili može biti veoma važan", rekao je Džeko i objasnio zašto je ostao na klupi za rezerve:

"Razgovarao sam sa trenerom. Igrao sam za nacionalni tim i došao sam malo umoran. Trener je odlučio da me ostavi na klupi i sada je lako reći da sam nezamjenjiv. Uzmimo ovaj bod jer smo mogli izgubiti na kraju. Kako se sada osjećam? Bit ću spreman za Barcelonu jer sam protiv Bologne odigrao samo pola sata".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novinare Sky Sporta zanimalo je njegovo mišljenje o prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u gostima protiv Barcelone.

"Trudimo se cijele sezone kako bi dočekali ovakve utakmice, bit ćemo spremni i fokusirani. Znamo protiv koga igramo. Šteta što je povrijeđen Under, nadam se da nije ništa ozbiljno sa Nainggolanom. Dat ćemo sve od sebe. Prvi meč je veoma važan jer na Camp Nouu Barca svakome može dati pet golova", poručio je Dijamant.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi