Žrijeb naklonjen Borcu, Sarajevu i Širokom

Šesnaestine finala Kupa BiH

Žrijeb naklonjen Borcu, Sarajevu i Širokom

E. Škorić

Danas su izvučeni parovi šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a titulu iz prošle sezone brani banjalučki Borac kojeg na početku ima "zicer", budući da na svom Gradskom stadionu dočekuje TOŠK iz Tešnja.

Žrijeb je, osim Borca, pomilovao i Širokog Brijega koji na Pecari dočekuje Sutjesku. Željezničar kreće domaćom utakmicom sa prijedorskim Rudarom, a Sarajevu će na noge Sloga iz Gornjeg Vakufa.

Travničani su domaćini Kozari iz Gradiške, a u Trebinju će snage odmjeriti premijerligaši Leotar i Zvijezda. Itekako će zanimljivo biti i na Bilinom Polju gdje se sastaju stari rivali Čelik i Velež.

Utakmice se igraju 15. septembra, a vrijedi napomenuti kako je na programu samo jedna utakmica. U slučaju neriješenog ishoda, putnika u osminu finala sazant ćemo kroz penale.

1/16 finala Kupa BiH:

Borac - TOŠK
Željezničar - Rudar (P)
Sarajevo - Sloga (Gornji Vakuf)
Čelik - Velež
Bosna (Sarajevo) - Sloboda (Tuzla)
Proleter - Drina
Branitelj - Doboj Istok
Sloboda (Novi Grad) - Orašje
BSK - Omladinac (Mionica)
Zrinjski - Budućnost
UNIS - Modriča Maksima
Travnik - Kozara
Leotar - Zvijezda
Vitez - Olimpik
Slavija - Jedinstvo
Široki - Brijeg - Sutjeska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.