Za BiH se zna da će biti u četvrtom šeširu, kako izgledaju ostale jakosne skupine?

Pred žrijeb grupne faze EP

Za BiH se zna da će biti u četvrtom šeširu, kako izgledaju ostale jakosne skupine?

A. Čaušević

S pravom se može postaviti pitanje da li će biti previše neizvjesnosti na žrijebu grupne faze Evropskog prvenstva 2020. godine koji je zakazan za 30. novembar u Bukureštu. 

Kvalifikacije su zvanično završene sinoć, 20 reprezentacija je osiguralo plasman, dok će četiri preostale ekipe biti poznate nakon martovskog baraža.

Bosna i Hercegovina će kao mogući pobjednik baraža Lige B biti u četvrtom šeširu na glavnom žrijebu, ali kako izgledaju ostale jakosne skupine?

Najveće iznenađenje u pozitivnom smislu je Ukrajina koja se našla među nositeljima, dok će iz trećeg šešira svi nastojati da izbjegnu aktuelnog prvaka Starog kontinenta, selekciju Portugala.

I jakosna skupina: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina i Španjolska

II jakosna skupina: Francuska, Poljska, Švicarska, Hrvatska, Nizozemska i Rusija

III jakosna skupina: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

IV jakosna skupina: Finska, Wales, play-off A, play-off B, play-off C, play-off D

S obzirom na određene restrikcije, zabrane odigravanja pojedinih mečeva te da domaćini izuzev uparenih ne mogu igrati jedan protiv drugog već od ranije se zna da će Bosna i Hercegovina kao mogući pobjednik baraža Lige B biti smještena u grupu E.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susreti grupe E će se igrati u Bilbau (Španija) i Dablinu (Irska). Ono što je sigurno je da će u toj grupi kao domaćin i nositelj biti smještena reprezentacija Španije.

Inače, Bosna i Hercegovina će u polufinalu baraža 26. marta igrati protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu. Drugi polufinalni par čine Slovačka i Irska, a domaćin finalnog meča bit će određen u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi