Kada je on na golu, mreža je zaključana: Golman Zrinjskog nije primio nijedan gol ove sezone
Foto: A. Čaušević

Plemići jure novi rekord

Kada je on na golu, mreža je zaključana: Golman Zrinjskog nije primio nijedan gol ove sezone

E. Ganibegović

Mostarski Zrinjski igra neku svoju ligu ove sezone i na dominantan način vrlo rano je osigurao titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

Srušeni su neki rekordi kao što je broj uzastopnih pobjeda u ligi ili golovi jednog igrača u jednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine (Nemanja Bibija), a sada se juri još jedan.

Naime, Zrinjski je u sezoni 2014/15. kada je prvak postao FK Sarajevo na 30 utakmica u ligi primio samo 13 pogodaka i tako postavili rekord, a sada su nakon 30 utakmica na brojci od 12.

To znači da Zrinjski do kraja sezone ne smije primiti nijedan gol želi li ponovo postaviti ovaj rekord, a mrežu Plemića ove sezone u ligi su čuvala tri golmana - Josip Čondrić, Luka Kukić i Antonio Soldo i u 19 utakmica sačuvali mrežu.

Čondrić je na učinku od 50% jer je sedam puta sačuvao gol Zrinjskog na 14 nastupa, Kukić je to napravio šest puta na deset utakmica, a iskusni Soldo nije primio nijedan gol u šest utakmica na kojima je branio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Soldo je sa Zrinjskim imao ugovor do kraja ove sezone, ali su čelnici mostarskog kluba odlučili da produže saradnju s njim prije tri mjeseca.

Iskusni golman je produžio svoj ugovor sa Zrinjskim i u ovom klubu će ostati do ljeta 2023. godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RASanticeva
Dajte čovjeku Zlatnu Rukavicu! **** De Geu, Man Unitedu treba Soldo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi