Zrinjski dobio veliko pojačanje: "Čast mi je što će me Slišković trenirati"

Dalibor Veselinović za SportSport.ba

Zrinjski dobio veliko pojačanje: "Čast mi je što će me Slišković trenirati" · Intervju

Premda je sezona uveliko u toku, čelnici aktuelnog bh. šampiona Zrinjskog i dalje rade zanimljive poteze na tržištu. Tako su Plemići doveli u petak novo pojačanje, i to zvučno, a riječ je o iskusnom srbijanskom internacionalcu Daliboru Veselinoviću.

Veselinović iza sebe ima prilično bogat CV, pošto je svojedobno igrao za renomirane klubove poput Anderlechta, Lensa i Kortrijka..., pa je mnoge i iznenadila vijest da je dogovorio saradnju sa Zrinjskim.

Kako je ispričao tokom razgovora za SportSport.ba, motivi zbog kojih je došao u Zrinjski su isključivo sportski, a priznaje kako će mu biti zadovoljstvo sarađivati s legendom poput Blaža Sliškovića o kojem je čuo brojne priče.

"Nakon što sam završio epizodu u Francuskoj u Novom Sadu sam osluškivao ponude. Bilo je nekih poziva, opcija, a na kraju sam, eto, preko Zorana Rajovića koji je igrao u Zrinjskom došao u Mostar. Nisam mnogo razmišljao, jer sam se prethodno raspitao o klubu i svi su mi rekli samo pozitivne stvari. Prvi dojmovi su stvarno pozitivni", priča Dalibor Veselinović na početku razgovora za SportSport.ba.

Veselinović prelazak u Zrinjski ne vidi kao korak nazad u karijeri.

"Igrao sam godinama u inostranstvu, sve to stoji, ali i Zrinjski je ozbiljan klub. Da nije ne bi tri godine zaredom osvajao titulu. Prepoznao sam ambicije koje imaju, vidio se u toj cijeloj priči i vjerujem da će ovo biti jedna dobra avantura. Maksimalno sam usredotočen na novi izazov koji imam pred sobom."

O šampionatu u BiH, priznaje, ne zna mnogo. Ipak, vjeruje da će se Zrinjskom isplatiti njegovo dovođenje.

"Kao što sam rekao, godinama sam igrao u inostranstvu i nisam baš pratio općenito nogomet na našim prostorima. Ovdje sam došao kao pojačanje, svjestan sam toga, ali isto tako drago mi je što su mi ljudi iz kluba dali vremena da se fizički spremim. Dat ću svoj maksimum da se što bolje pripremim, da opravdam povjerenje i da svojim golovima pomognem Zrinjskom u ostvarenju zacrtanih ciljeva. "

Igrajući u Belgiji je imao priliku dijeliti svlačionicu sa Edinom Cocalićem i Ervinom Zukanovićem.

"Da, igrali smo zajedno. Ostali smo u dobrim odnosima, mada se u posljednje vrijeme baš i ne čujemo toliko, putevi su nam se razišli... Ali, supruga od Cocalića se baš javila da čestita kada je pročitala da sam u Zrinjskom."

Saradnja sa Slišković za njega predstavlja zadovoljstvo.

"Ah, o Baki sam čuo mnogo toga. Velika legenda, iskreno čast mi je što će me trenirati. Iako imam 31 godinu, nikada nije kasno da se nešto nauči, a od njega ću sigurno šta imati šta. Nadam se uspješnoj saradnji", poručio je Veselinović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Conor Mc Gregor
S konja na magarca
17 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi