Zrinjski i Željo u borbi za titulu, traži se još jedan putnik u niži rang

Premijer omladinska liga za juniore

Zrinjski i Željo u borbi za titulu, traži se još jedan putnik u niži rang

S. Mlaćo

Nikad uzbudljiva sezona igra se u Premijer omladinskoj ligi BiH za juniore.

Odigrana su 23. kola, a do kraja su ostala tri. Kada je borba za prvaka u pitanju, već odavno je jasno da će bitku vjerovatno do kraja sezone voditi Zrinjski i Željezničar.

Plemići trenutno imaju 53 osvojena boda, tri više od Željezničara, ali i utakmicu manje koju će odigrati sa Slobodom u Tuzli u srijedu.

Mlade nade Zrinjskog do kraja sezone očekuju gostovanje otpisanom Čeliku, domaći susret sa Radnikom, te duel u Travniku protiv istoimenog domaćina kojem su bodovi potrebni u borbi za opstanak.

Ukoliko slave već u srijedu, Mostarci bi se našli na korak do titule.

Željezničar će u naredna dva kola u goste Mladosti, a zatim Zvijezdi 09, dok u posljednjem kolu na Grbavicu stiže Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Kada je borba za opstanak u pitanju, Čelik je već odavno siguran putnik za niži rang, dok se drugi putnik još uvijek traži. Drugo ime će se tražiti između Slavije koja ima 24 osvojena boda, Veleža koji ima 25, te Travnika i Radnika koji imaju po 26 osvojenih bodova. Mladost ima 27, te ni Dobojlije ne mogu da spavaju mirnim snom.

Već narednog vikenda u derbiju začelja sastaju se Travnik i Slavija te bi situacija mogla biti mnogo jasnija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi