Zrinjski očekivano lako izašao na kraj s Laktašima i prošao dalje
Foto: HŠK Zrinjski

Plemići u četvrtfinalu

Zrinjski očekivano lako izašao na kraj s Laktašima i prošao dalje

E. Ganibegović

Zrinjski je peti tim koji se plasirao u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Prvaci naše domovine danas su u Čitluku s 4:0 savladali prvoligaša iz manjeg bh. entiteta, ekipu Laktaša, te tako prošli među osam najboljih.

Bila je ovo prva zvanična utakmica za Krunoslava Rendulića na klupi Zrinjskog, koji je naslijedio Sergeja Jakirovića nakon što je popularni Profa digao sidro i otišao u Rijeku.

Utakmica je počela vrlo monotono. Prvi kakav takav pokušaj vidjeli smo u 25. minuti kada je šut Ćužea zaustavio Knežević.

Minut kasnije nakon kornera Jakovljević šutira glavom iz teške pozicije, da bi Plemići u vodstvo stigli u 30. minuti. Ivančić je ubacio iz kornera, a pogodio Barišić.

Već nakon četiri minute moglo je biti 2:0, no Knežević se snalazi i nekako zaustavlja Tičinivoća. Ako nije primio u 34., jeste dvije minute poslije kada je nakon prekida sjajno pogodio Bilbija.

Otvaranje drugog dijela donosi novi pokušaj Bilbije, ali i novi gol u mreži kluba iz manjeg entiteta. Ivančić je ponovo bio asistent iz kornera, a pogodio je Ćorluka u 52. minuti.

Oglasi

I četvrti gol je stigao nakon gužve i prekida. Svoj drugi gol na utakmici postigao je Nemanja Bilbija koji je sjajno pogodio s nekih 13 metara i Zrinjski je više nego zasluženo stigao do pobjede i prolaska u narednu fazu takmičenja. Podsjetimo, jučer su isto učinili Rudar Prijedor, Željezničar i Velež.

Danas se još igraju mečevi Sloboda - Sloga (počelo u 14 sati), Čelik - Radnik (16:00) i Široki Brijeg - Tuzla City (18:30).

Kup Bosne i Hercegovine, osmina finala:

Zrinjski - Laktaši 4:0 (Barišić 30', Bilbija 36', 76', Ćorluka 52')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Barišić, Memija, Sučić, Ilinković, Ivančić, Tičinović, Ćuže, Bilbija.

FK Laktaši: Knežević, Janjetović, Milić, Amidžić, Vuković, Škorić, Milojević, Marković, Petković, Trivić, Keleman.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
šampionski, jedanaest na jedanaest, nije bilo potrebe da sudac istjera 1-2 protivnička nogometaša.
5 2
Korisniksportba
Zrinja je izmislio nogomet za ove takozvane premierligase
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije