Zrinjski na 360 minuta od raja
Foto: HŠK Zrinjski

Rasplet u Premijer ligi BiH

Zrinjski na 360 minuta od raja · Komentar

Samir Bekrić novi je heroj Zrinjskog. Njegov eurogol koji je jučer postigao u Bijeljini izdvojio je Plemiće usamljene na vrhu premijerligaške ljestvice, tri boda ispred Željezničara koji se jučer proveo kao bos po trnju u Krupi. 

Sliškovićev džoker s klupe od jučer je najspominjanije ime na društvenim mrežama, a Baka, do jučer osporavan od svakojakih mediokriteta sada ima pet dana da svoje pulene pripremi za najlakšu utakmicu sezone. Utakmicu koja može donijeti sve, a ne može odnijeti previše.

Grogirani Željo dočekat će zahuktali Zrinjski iza kojeg su tri vezane pobjede i derbi će, iako nužno i ne mora, vjerojatno umnogome odrediti smjer borbe za prvaka. Borbe koja je do ovog kola mijenjala favorite. Imao je Željo 4 boda viška, imao je i 0:3 u Mostaru i sve to uspio prosuti. Sve nekako neodoljivo podsjeća na prošlu sezonu kada se upravo pobjeda u Bijeljini usmjerila Zrinjski ka naslovu prvaka. I kada Željezničaru nisu bila dovoljna 4 boda prednosti u samo tri preostala kola.

Iz te perspektive glupo je bilo šta prejudicirati, no činjenica je da je Zrinjski sada u velikoj prednosti. Teška pobjeda protiv odličnog Radnika dvostruko je vrijedna. Vrijedna bodova i ogromnog samopouzdanja. Istina je da Zrinjski zna pobjeđivati u ovakvim utakmicama i da najbolje iz sebe ova momčad daje u utakmicama kada se sve odlučuje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svaka od ove preostale četiri utakmice može komotno ponijeti epitet odlučujuće, povijesne. Već u petak Plemići mogu staviti ruke na titulu, ali i Željo može iznulirati prednost svog velikog konkurenta iz Mostara. Već smo pisali, već smo se unaprijed radovali epilogu ove sezone i on uistinu nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Još je tu prostora da se uplete nešto hitchkokovskog scenarija, ali fakti su jasni. Četiri kola prije kraja Lige za prvaka, prvi favorit za naslov prvaka, treći u nizu je HŠK Zrinjski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

vranjes23
Pokrase Radnik na ocigled auditorija,poslase Čuića u Krupu i oni se nesto busaju. SIPU vam treba poslati,majstori zakulisani radnji!
6 48

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi