Zrinjski nakon Vallete: Kako postići gol?

Prigoda je bilo, ali realizacija šteka

Zrinjski nakon Vallete: Kako postići gol? · Komentar

Ante Miše se izgleda, negdje i nekada, dobro zamjerio božici Fortuni koja mu je od dolaska u Mostar dobrano okrenula leđa.

Zrinjski sinoć nije izgledao loše, igra Zrinjskog za razliku od sterilnog dvomeča protiv Trnave i uspavanke na Tušnju imala je glavu i rep. Mostarci su se postavili kao favoriti i tako i izgledali cijeli susret protiv neugodne Valette.

Valette koja je imala strpljenja i znala čekati. Realizacija je ta koja je sinoć uništila Mostarce, veliki broj neiskorištenih prigoda, a ona iz 39. minute kada je dugo isčekivanog Bekića iznenadio prazan gol bi vrlo skoro mogla postati klipom na youtoubeu koji će imati rekordan broj pogleda. Legendarni promašaj Ilije Sivonjića na Maksimiru prije nekih 10-12 godina konačno pada na broj 2.

Osveta u vidu Fontanellinog pogotka u 90. minuti otežala je sada stvari bh. prvaku koji je osjetno jača ekipa od Valette, ali na kraju se ne boduje konačni dojam, nego golovi. Golovi s kojima Zrinjski kuburi i koji su zasada rak rana ove momčadi.

Zažalili su mnogi sinoć i za, u prošloj sezoni često osporavanim Harisom Handžićem, koji igra kao preporođen u FK Sarajevu koje je sinoć osvjetlalo obraz našeg klupskog nogometa remijem protiv jake Atalante u Reggio Emiliji. Jedan dio navijača u trenu kada su Maltežani slavili pogodak je graknuo: "Miše odlazi", no nekadašnji član stručnog stožera Vatrenih nije mogao ući u igru i postići pogodak. Trebali su to njegovi igrači koji su promašivali izgledne prigode i koji su uništili sjajnu večer Nemanje Bilbije koji je odigrao sjajnu utakmicu koju je okrunio pogotkom.

Na kraju svega izrodila se velika nervoza koja je kulminirala svađom upravo Bilbije i Bencuna, što nije ni za čuditi se, jer ova jalovost koja vlada u momčadi mora izroditi i veliku nervozu. Kriv ili ne, čini se da Ante Miše u idućih tj.dana ima dva velika ispita koji će usmjeriti njegovu daljnju budućnost u Zrinjskom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pobijediti neugodni GOŠK prva je misija za Zrinjski, a onda i eliminirati Valettu od kojih su sigurno bolji, no tako se govorilo i za Spartak koji je prije dva dana pokorio i Varšavu. Čini se da bi i uprava ako realizacija nastavi ovako, trebala dovesti nekog rutiniranog strijelca kojem neće trebati pet prigoda da zabije gol.

Nekako smo dojma, iako ne volimo biti zloguki proroci, da će Miši Valetta biti ispit koji će odlučivati o smjeru njegove avionske karte po povratku iz malteške prijestolnice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
Pogledajte kvote herceg-bosanskih neoporezivanih kladionica za gol u sudijskoj nadoknadi + X. Biće vam sve jasno! Mućkaroši. Zato se UEFA uklucila da istrazi to.
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti