Mravinjak na mostarskom Rondou: Hiljade navijača Zrinjskog čekaju svoje ljubimce

Proslava duple krune

Mravinjak na mostarskom Rondou: Hiljade navijača Zrinjskog čekaju svoje ljubimce

Admin Čaušević

Najmanje tri hiljade navijača Zrinjskog se okupilo ispred doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru na proslavi duple krune.

Zrinjski je po prvi put u klupskoj historiji osvojio titulu prvaka i Kup BiH te se tako pridruži Željezničaru i Sarajevu u tom podvigu.

U novom-starom prvaku BiH su organizovali veliku proslavu za navijače na popularnom mostarskom Rondou.

Odziv je i više nego odličan pošto se prema slobodnoj procjeni okupilo oko 3.000 navijača Plemića.

Očekuje se i dolazak igrača i stručnog štaba što će sigurno biti vrhunac večeri.

Podsjetimo da je Zrinjski ranije osigurao titulu, a nedavno je osvojio i Kup pošto je u Zenici u velikom finalu golom Marija Ćužea savladao gradskog rivala, ekipu Veleža, sa 1:0.

Oglasi

U posljednjem meču protiv Leotara (2:1) u Čitluku Zrinjski je dobio pehar i medalje za najbolji premijerliašku ekipu, a večeras će se sve to "začiniti" pred vlastitim navijačima. 

U posljednjem kolu, u nedjelju, Zrinjski gostuje ekipu Tuzla City, ali Plemići su bez ikakvog pritiska ili rezultatskog imperativa, pa će se fokusirati na ono što slijedi, a to je Evropa. Nalaze se u prvom pretkolu Lige prvaka i kao nositelji čekaju žrijeb koji je na programu 20. juna.

Izabranici Krunoslava Rendulića za potencijalne rivale imaju: Lincoln Red Imps (Gibraltar), KI (Farski otoci), Dinamo Tbilisi( Gruzija), Aris Limassol (Kipar), Rakow (Poljska), Hacken (Švedska), Tirana ili Partizani (Albanija), Valmiera (Latvija), Balkani (Kosovo), Larne (Sjeverna Irska), Hamrun Spartans (Malta), (Luksemburg), Struga (Makedonija), prvak Armenije, Uratu/Pyunik (Armenija) i pobjednik preliminarne runde.

A pobjednik preliminarne runde će se znati u junu. Igraju prvak Islanda, Crne Gore, Andore i San Marina. Pobjednik tog turnira ide u prvo pretkolo Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, kako su Plemići odradili aktuelnu sezonu, imaju pravo da se nadaju bez obzira koga im donese žrijeb. Rendulić je već govorio o tome da je vrijeme za grupnu fazu evropskog takmičenja, tako da se očekuju velike stvari od aktuelnog bh. prvaka.

"Dva cilja smo ostvarili, Kup i prvenstvo. Ostala nam je još grupna faza nekog od europskih natjecanja i nadam se da ćemo to uspjeti i da će ova godina biti savršena", rekao je Rendulić za SportSport.ba nakon osvojenog Kupa i pobjede nad Veležom protekle srijede u Zenici.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Mrzim zrinjski. Forza Velež
6 7
pjanke.sa
Opalaaa 3000! Jesu li to doveli i drugare iz Sirokog i Posusja?
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi