Protiv Zrinjskog favorita nema: Prvak BiH ima realne šanse za drugo pretkolo

Remi protiv Sheriffa

Protiv Zrinjskog favorita nema: Prvak BiH ima realne šanse za drugo pretkolo

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

Večeras je Zrinjski u Mostaru protiv moldavskog Sheriffa odigrao prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

Prva šansa, pa i najbolja na utakmici, za Zrinjski već na startu. Ćorlukina povratna loptaje to bila za Bilbiju koji šutira pored gola.

Naredna kakva takva ozbiljnija situacija tek u 35. minuti, falio je neko da tu loptu smjesti u mrežu nakon nesigurne intervencije gostujućeg golmana.

Otvaranje drugog dijela donosi slobodan udarac za Zrinjski, no Nemanja Bilbija šutira pored gola.

Sedam minuta kasnije Bilbija je sjajno promijenio stranu, Jukić ulazi u sredinu, šutira i pogađa spoljni dio mreže.

Prvi ozbiljniji šut imao je Sheriff tek u 82. minuti kada je Badolo silovito šutirao s distance, ali pored gola. U devetoj minuti nadoknade Čondrić je spriječio jednu šansu, došao prvi do lopte i sačuvao svoj gol. 

Oglasi

Bilo je to otprilike sve što smo mogli izdvojiti iz jedne oprezne utakmice u kojoj je Zrinjski protiv na papiru favorizovanog protivnika bio za nijansu-dvije bolji. 

Treba dodati i to da nismo vidjeli nijedan udarac u okvir gola. 

Revanš susret je na rasporedu za šest dana u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije. 

Liga prvaka, prvo pretkolo, prva utakmica:

Zrinjski - Sheriff 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

HŠK Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Magdić, Barišić, Bekić, Savić, Sučić, Tičinović, Jukić, Ćuže, Bilbija.

Sheriff FC: Abalora, Radeljić, Kiki, Kpozo, Guedes, Lushkja, Kyabou, Badolo, Yansane, Ouattara, Rasheed.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Čin je ozbiljno suđenje zrinskog nema nigdje. Čin je ozbiljna utakmica Biblije nema nigdje. Zrinja dao maks. to je bilo vidljivo.
23 32
Arnel925
Ovo je veliki rezultat. Pa pogledaj ti ove plaćenike igrače sto igraju za ovaj Serif. Jarane imaju čitavu Afriku i Brazil u jednoj ekipi. Nemaju jednog igrača iz svoje zemlje. I ipak Zrinja izvuče 0-0
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi