Dan za uživanje: Sve počinje hercegovačkim derbijem Zrinjskog i Širokog

Otvaraju današnji program

Dan za uživanje: Sve počinje hercegovačkim derbijem Zrinjskog i Širokog

Endin Čaušević

Ljubitelji bh. fudbala danas mogu da u živaju u dva istinska spektakla i velika derbija koja se igraju u Mostaru i Sarajevu.

Naravno, u centru pažnje nalazi se okršaj na Koševu gdje se sastaju vječni rivali Sarajevo i Željezničar, ali prije toga se igra hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega, a ove utakmice su tradicionalno spektakularne.

Zrinjski i Široki Brijeg su prethodnih godina odigrali nekoliko fantastičnih utakmica i sigurno je da nas i večeras očekuje sjajna utakmica u Mostaru. Ovo je zaostali meč osmog kola koji se trebao igrati prije više od mjesec dana, ali je odgođen zbog nastupa Plemića u Evropi.

Međutim, danas će Zrinjski i Široki konačno odmjeriti snage u meču koji za njih nosi mnogo više od tri boda. Zrinjski u meč ulazi nakon pobjede protiv Veleža, dok su u Širokom sigurno radosni jer su se igrači koji su bili zaraženi koronavirusom konačno oporavili.

"Kao i svaku utakmicu pogotovo kada igramo kući idemo na pobjedu. Međutim, s obzirom da je ovo još jedan istinski derbi moramo da pokažemo maksimum angažmana kao što je to bio slučaj protiv Veleža. Tako očekujem da i sutra budemo rastrčani i agresivni i da od prve minute znamo šta nam je cilj. Nadam se da su se igrači dovoljno odmorili i da ćemo na današnjem posljednjem treningu odrediti 11 najboljih i najspremnijih što se nas tiče, Koliko imam informacija u Širokom su svi, što mi je izuzetno drago, igrači oporavili i možemo očekivati istinski derbi sličan svim derbijima koji su bili u proteklim godinama", rekao je Mladen Žižović pred današnju utakmicu.

S druge strane trener kluba s Pecare, Toni Karačić, poručio je da itekako poštuje ekipu Zrinjskog, ali da vjeruje da nisu bolji od Širokog.

"Priprema za novi hercegovački derbi u Mostaru uvelike se razlikuje od one prošlogodišnje kada smo bili u lošijoj poziciji, a ipak slavili pobjedu. Tada smo imali veliki bodovni zaostatak za vrhom i bili smo primorani napasti od prve minute, jer nas je samo pobjeda vraćala u život. No, ova će utakmica svakako biti drukčija. Sada smo u boljoj poziciji, nalazimo se ispred svoga suparnika i optimistično dočekujemo novi derbi“.

"Poštujem momčad i stožer HŠK Zrinjski Mostar, imaju kvalitetu, ali mislim kako nisu bolji od nas. Vrlo dobro sam upoznat s mogućnostima svakog svog igrača i mogu reći kako na svakoj poziciji imam barem dvojicu kvalitetnih igrača koji u svakom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve stručnog stožera", kaže Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica pod Bijelim Brijegom igra se danas od 16 sati i možete je direktno pratiti na Areni Sport.

Također, poznate su i kvote za hercegovački derbi, a možete ih vidjeti u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i do OVDJE.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Sretno Zrinjski i IGRAJ DO KRAJA!!!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi