Zrinjski protiv Borca u finalu Kupa BiH

Mostarci sigurni protiv Sloge u revanšu

Zrinjski protiv Borca u finalu Kupa BiH

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je danas u Mostaru ugostio Slogu Meridian iz Doboja u uzvratnom meču polufinala Kupa BiH, pa je slavio sa 3:0 i tako će igrati protiv Borca za trofej.

Sloga je u prvom meču uspjela zaustaviti favorizovani Zrinjski, bilo je tada 0:0, a u revanšu su Plemići ipak pokazali da su u ovom trenutku jači tim i zasluženo prolaze u finale.

Vlado Jagodić je u najavi meča kazao da ima neke ideje, da se naravno njegov tim ne predaje i da će pokušati da ispiše historiju i prođe u finale, ali Dobojlije na kraju nisu uspjele iako su pružili dosta dobar otpor.

Na samom početku prvi pokušaj Zrinjskog i to preko Bradarića, ali je lagano to odbranio golman gostiju. Abdurahimi je potom zaprijetio Dobojlijama u dva navrata, prvo u osmoj, zatim i u 11. minuti ali oba puta je bio neprecizan.

U 15. minuti zicer za domaće, kada je Mulahusejnović šutirao malo iskosa, ali pored stative. Potom se Sloga probudila, imala nekoliko dobrh napada, no onda slijedi pogodak koji je usmjerio utakmicu u jednom smjeru. U 40. minuti Ilinković je s 25 metara centrirao, niko nije dirao loptu i ona odsjeda u mreži.

Bradarić je još do kraja poluvremena pokušao iz slobodnjaka, lopta ide preko gola. Do 57. minute se stvari nisu mijenjale, a onda lijepa akcija Plemića i gol Ćužea na centaršut Malekinušića za velikih 2:0.

Oglasi

Sve je završeno u 65. minuti. Mulahusejnović je udarcem sa 15 metara savladao Traku i riješio pitanje putnika u finale.

Dan ranije Borac je eliminisao Široki u prvom polufinalu, pa će Mostarci i Banjalučani sljedećeg mjeseca igrati dvije utakmice za trofej.

Zrinjski je dva puta osvajao Kup, 2008. i 2023. godine, dok je Borac jednom bio osvajač i to 2010. godine. Ova dva tima bore se i za titulu u Wwin ligi BiH, a Plemići trenutno zaostaju sedam bodova sedam kola prije kraja.

Zrinjski - Sloga Meridian 3:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ZRINJSKI: Karačić, Šunjić, Barišić, Memija, Ilinković, Abdurahimi, Corda, Bradarić, Ćuže, Bilbija, Mulahusejnović.

SLOGA: Trako, Grabež, Varga, Nikolić, Redžić, Milanović, Popara, Kvesić, Predragović, Božičković, Mrkaić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miroljub.petrovic
Podhitno ukinuti kup,ne mogu u finalu igrati rušitelji "države" ! Ćekamo sahnela kajana da se oćituje
2 5
Drakula
Vise se ljudi skupi kad nekog udari auto nego kod Zrinjskog na utakmici.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi