Vlado Jagodić priprema zamke za Zrinjski: "Nećemo se braniti, imam neke ideje"
Sloga Meridian pravi odlične rezultate

Optimizam u Slogi pred put u Mostar

Vlado Jagodić priprema zamke za Zrinjski: "Nećemo se braniti, imam neke ideje"

O. Lekić

FK Sloga Meridian iz Doboja sutra u Mostaru igra vjerovatno i najvažniji meč u klupskoj historiji. Tim Vlade Jagodića protiv Zrinjskog će tražiti plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine i očekivanja su velika.

Vlado Jagodić radi fenomenalne rezultate s ekipom Sloge. Tim iz Doboja stoji jako dobro u Wwin ligi, došli su do polufinala Kupa, gdje im je rival aktuelni prvak HŠK Zrinjski.

Sutrašnji meč u Mostaru Jagodić i ekipa dočekuju u jako dobrom raspoloženju. Trener Sloge pripremio je 'zamke' za protivnika i žele historijski rezultat - plasman u finale i borbu za trofej.

"Velika utakmica. Protivnik je nosioc duple krune. Zadovoljstvo mi je najavljivati polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, malo ko je očekivao tako nešto. Nama je ovo veoma značajno", rekao je pred put u Mostar Vlado Jagodić i nastavlja:

"Prva utakmica (0:0) pokazuje da smo ravnopravan protivnik. Vjerujem u igrače, imaju moje povjerenje i sve će učiniti kako ne bi propustili šansu koja se ukazuje. Niko ne može tvrditi da može pobijediti Zrinjski u Mostaru, ali tri utakmice koje smo igrali s njima su bile u egalu. Tu gajim optimizam", navodi trener tima iz Doboja.

Oglasi

Četvorica standardnih fudbalera neće igrati u Mostaru. Ipak, Jagodić navodi kako će svi ići do maksimuma za dobar rezultat.

"Imamo kadrovskih problema, ali to nam ne umanjuje šansu. Uvijek govorim da koga nema bez njega se može i mora. Ovi igrači koji će igrati vrijede. Moram napomenuti da nedostatak Vidića, Karaća i Redžića, te komplikacije oko Veselinovića i povrede. To su svi igrači koji bi počeli utakmicu."

"Želimo odigrati dobru utakmicu i biti na nivou polufinala Kupa. Sav respekt prema Zrinjskom, ulog je veliki. Dobro stojimo i u prvenstvu bez obzira na malu krizu realizacije. Taj smo slučaj već imali, ali možda već sutra ekipa proradi. Nisam se opredijelio kako ćemo djelovati. Imam određene ideje."

"0:0 nas vodi u mogućnost za prolaz. Nećemo se braniti, mislim da imamo realne šanse odigrati dobru utakmicu i zašto da ne da igramo po prvi put finale Kupa BiH", rekao je Vlado Jagodić.

Fedor Predragović je također spreman za meč u Mostaru. Svjestan je šta ova utakmica predstavlja za njegov tim.

Oglasi

"Sigurno nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Zrinjski je odlična ekipa, to se vidi po rezultatima. Mi ćemo dati sve od sebe da prođemo u finale. Svi želimo plasman u finale. Malo smo bili poljuljani zbog dva-tri rezultata, ali osvježili smo se i sada krećemo po historijsko finale", rekao je Predragović.

Duel polufinala Kupa BiH između Zrinjskog i Sloge igra se sutra od 18 sati. Glavni sudija je Admir Musić iz Hrasnice, a pomoćnici su Moamer Čaušević i Enes Đozić. Četvrti sudija je Nihad Ljajić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, u drugom polufinalu sastaju se Borac i Široki Brijeg. Banjalučki tim je već završio dobar dio posla u prvom susretu kojeg je dobio s 3:1 i revanš na Gradskom stadionu koji se igra danas trebao bi biti samo formalnost.

Ipak, Kup je takmičenje koje donosi najviše iznenađenje i sigurno će i Borac oprezno ući u revanš.

Top Komentari

Kakaks
Ideje sa sudiijama hahahaha
1 0
rodjak
u finalu ce Borac pustiti Vladu ako ih danas puste Medjugorci i Sloga ide u konferencijsku ligu ,a sve mi se cini da ce se danas pucati penali i da Vlado prolazi .Realno bi bilo 3:1 ,a dogovorom 0:0(4:5) nakon penala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi