Pretposljednji korak za spas sezone HŠK Zrinjski ili novi historijski podvig Sloge Meridian?
Zrinjski i Sloga večeras igraju revanš susret polufinala Kupa BiH. U finalu jedan od ova dva tima čeka Borac.

Kup BiH

Pretposljednji korak za spas sezone HŠK Zrinjski ili novi historijski podvig Sloge Meridian?

Eldar Ganibegović

Večeras se u Mostaru igra revanš utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sloge Meridian. Biti će to za Zrinjski pretposljednja prepreka za spas sezone kada govorimo o domaćim takmičenjima, a za dobojski tim nova šansa za historijski uspjeh.

Jučer je Borac pobjedom 2:1 protiv Širokog Brijega s ukupnih 5:2 stigao do plasmana u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Ako je jučerašnji revanš bio iole izvjestan nakon 3:1 pobjede Borca u prvoj utakmici, to nikako neće biti slučaj večeras.

Naime, prva utakmica između Sloge i Zrinjskog završena je bez pobjednika (0:0). Tako ćemo večeras gledati utakmicu u kojoj će se oba tima podjednako nadati plasmanu u finale takmičenja.

Ova sezona će za Zrinjski ostati upamćena zauvijek. Postao je prvi bh. klub koji je izborio grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja (Konferencijska liga), gdje je Bosnu i Hercegovinu predstavljao vrlo dostojno.

No, kada je riječ o domaćim takmičenjima, nakon osvajanja duple krune prošle sezone, čini se da je Kup prilika za spas sezone Plemića odnosno osvajanje makar jednog trofeja ove sezone.

Banjalučki Borac je u ligi prvi sa sedam bodova prednosti. Ako uzmemo u obzir da Zrinjskom prijeti oduzimanje bodova nakon nereda na derbiju protiv Veleža, onda se odbrana titule čini još nerealnijom.

Oglasi

Uz dužno poštovanje Slogi, jasno je da će Zrinjski večeras na svom terenu biti favorit za prolazak dalje, no ni tim Vlade Jagodića u Mostar nije stigao s bijelim zastavicama.

Neigranje najboljeg igrača i strijelca Dejana Vidića koji je slomio ključnu kost na meču protiv Željezničara sigurno će se osjetiti, no nema sumnje da Vlado Jagodić ima plan B i vidjet ćemo kako će to sve izgledati. 

Utakmica je na rasporedu od 18 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom. Podsjetimo, finale će se ponovo igrati na dvije utakmice kako je to i prije bio slučaj, nakon što se dvije sezone zaredom igrala jedna utakmica i to na Bilinom polju u Zenici.

Admir Musić na centru

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmicu Zrinjski - Sloga suditi će Admir Musić iz Hrasnice. Njegovi pomoćnici su Moamer Čaušević i Enes Đozić, dok će četvrti sudija biti Nihad Ljajić. Svi su iz Sarajeva.

Fahrudin Sinanović iz Kalesije je delegat utakmice, Ognjen Valjić je posmatrač suđenja, dok će Branislav Puhalac iz Rogatice biti predstavnih bezbjednosti.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Dobro bi bilo da Zrinjski pusti Slogi ...Borac bi joj pustio finale ...U tom slučaju u Evropu bi išli Borac ,Zrinjski ,Sloga i Sarajevo ...Izbacivanje Veleža iz Evrope je vrijedno pehara kupa šugave zemlje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi