Zrinjski bolji od Slovana, ali u Mostaru još uvijek nema golova

Drugo pretkolo Lige prvaka

Zrinjski bolji od Slovana, ali u Mostaru još uvijek nema golova

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski večeras igra prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Slovan Bratislave, a nakon 45 minuta mreže miruju.

Zrinjski je u velikoj drami u prvom pretkolu izbacio armenski Urartu, a sada ima mnogo teži zadatak, no bh. prvak apsolutno ima pravo da se nada novom prolasku.

Duel protiv Slovana za sada nije donio pogotke, ekipe dosta izjednačene, s tim da su Plemići imali bolje šanse.

U 13. minuti prva šansa za Zrinjski, ali Ćuže iz trka šutira preko gola. Potom Čanađija u 17. minuti šutira s distance, Borjan brani, a Kiš na odbojenoj lopti ipak u ofsajd zamci.

Tek u 32. minuti prvi pokušaj Slovaka, kada je Zuber šutirao glavom preko gola Marića, pa je ostalo 0:0.

Zrinjski večeras igra u sastavu: Marić, Ćorluka, Senić, Barišić, Memija, Ivančić, Čanađija, Stanić, Tičinović, Kiš, Ćuže.

Interesantno, najbolji strijelac Zrinjskog Nemanja Bilbija ostao je na klupi, ali mogao bi u nastavku dobiti priliku za igru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostalo je još 45 minuta i vjerujemo da će bh. prvak ili zadržati trenutan rezultat ili pobijediti pa sa puno nade dočekati revanš u Bratislavi za sedam dana.

Zrinjski je jučer saznao i potencijalne protivnike u 3. pretkolu. Biti će to bolji iz dvomeča Sheriff - Maccabi Haifa, dok će u slučaju ispadanja evropski put nastaviti u Evropskoj ligi protiv poraženog iz dvomeča Breidablik - Copenhagen.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kako nema golova,evo ubode ga ovaj crnjo majstorski...HAHAHAHHAHAHAHAHAH...IDEMO SLOVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 0
Hajde pustite kera na teren neka vam ker postigne gol, kada igraci Zrinjskog ne mogu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi