Nevjerovatna brojka navijača Zrinjskog na proslavi duple krune, palo je i veliko obećanje

Nadmašena očekivanja

Nevjerovatna brojka navijača Zrinjskog na proslavi duple krune, palo je i veliko obećanje

A. Čaušević

Između šest i sedam hiljada navijača Zrinjskog okupilo se na proslavi duple krune mostarskog kluba što je možda i iznenađujuća cifra te su na neki način nadmašena očekivanja. 

Prostor na mostarskom Rondou te ispred ulaza u dom Herceg Stjepan Kosača je bio preplavljen pristalicama novog-starog prvaka BiH. Prisustvovali su navijači svih generacija, od onih mlađih do najstarijih.

Proslavi je prisustvalo najmanje šest hiljada navijača Zrinjskog koji mogu da uživaju u akutelnom trenutku svog kluba jer je osvojena prva dupla kruna u historiji.

Centralni događaj cjelokupnog programa bio je izlazak stručnog štaba i igrača Zrinjskog na terasu kada je palo i veliko obećanje pred novu sezonu.

Nakon što su prozvani te uz ovacije dočekani članovi stručnog štaba, klupsko rukovodstvo te prvotimci Zrinjskog uslijedilo je i kratko obračanje trenera i pojedinih igrača.

Trener Krunoslav Rendulić je istakao da se osjeća ponosnim što je dio Zrinjskog, dok je dobitnik priznanja "Filip Šunjić - Pipa", Mario Tičinović zahvalio navijačima na priznanju.

Oglasi

Lideri svlačionice Nemanja Bilbija i Slobodan Jakovljević dali su veliko obećanje za narednu sezonu. Kapiten je poručio da iako ima pet titula prvaka da ih želi još, a njegov zamjenik plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

Inače, proslavi nije prisustvovao jedan fudbaler Zrinjskog, riječ je o Draganu Juranoviću koji je izostao iz opravdanih razloga.

Jedina mrlja na cjelokupni događaj je svakako pjevanje stihova "Tiho, tiho, teče Neretva, nema više dušo mostova" koji svakako bude nemire, podsjećaju na tamna vremena grada na Neretvi te izazivaju nelagodu kod znatnog broja Mostaraca.

U taboru Plemića neće imati previše vremena za predah. Pripreme za novu sezonu bi trebale početi sredinom juna, a prvi takmičarski mečevi, odnosno prvo pretkolo Lige prvaka na programu je sredinom jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već sada je poznato da će Zrinjski imati status nositelja u prvom pretkolu što je velika šansa za prolazak u drugo pretkolo najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. 

Travnjak na stadion Pod Bijelim brijegom je već postavljen, uskoro će dobiti i zeleno svjetlo za igranje utakmica i nema dilema da će Plemići domaćini biti u Mostaru.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milfhunter
Otkad je Tiho tiho teče Neretva problematična pjesma. Niste normalni vi novinari
7 5
Zenicanin
Joj ja seljadije, o cemu to pjeva. Ovi da odigraju 2 sezone lose, ne bi bilo na stadionu ni 50 ljudi.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi