Dva crvena kartona i gol života Nike Jankovića obilježili trijumf Zrinjskog nad Tobolom

Plemići u prednosti pred revanš

Dva crvena kartona i gol života Nike Jankovića obilježili trijumf Zrinjskog nad Tobolom

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

U Mostaru je večeras odigran prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige između Zrinjskog i Tobola.

U jednoj vrlo stresnoj utakmici, barem kada govorimo o drugom poluvremenu, Zrinjski je stigao do pobjede od 1:0 u lijepe prednosti pred revanš. 

Dobar start Zrinjskog. Ćužeov šut blokiran je u drugoj minuti, a onda je Janković u trećoj šutirao visoko preko gola.

Prvo veliko uzbuđenje u 21. minuti. Sjajna akcija Zrinjskog je to bila, Ćuže je ubacio loptu u peterac koju u gol ne ubacuje Tičinović.

Ista dva fudbalera kombinovala su i u 34. minuti. Ćuže je povukao loptu, ali je poslao iza leđa Tičinoviću, a imao je i Bilbiju na povratnoj.

U 42. minuti Ilinković pravi jedan prekršaj, a Ćorluka napucava loptu i dobija žuti karton. Ovaj detalj je jako bitan zbog onog što se kasnije dogodilo.

Oglasi

Za kraj poluvremena jednu veliku šansu je imao Tobol. Nesmotrenost Barišića iskoristio je Deble, došao do lopte i srećom pogodio samo prečku.

Sjajna šansa za Zrinjski na otvaranju drugog poluvremena. Šutirao je Janković dobro s distance, golman gostiju brani, a Tičinović ne uspijeva pogoditi, odnosno nije se ni odlučio na šut, nego je ubacio loptu nazad, a Ćuže ne pogađa glavom.

Nova glupost Ćorluke u 55. minuti. Pravi jedan nepotreban prekršaj na protivničkoj polovini i Zrinjski je ostao s igračem manje 35 minuta, a Josip neće moći nastupiti niti na revanšu.

Ništa se nije dešavalo sve do 76. minute. Janković je izborio korner, a onda je postigao spektakularan gol direktno iz kornera. Sjajno je opalio i pogodio mrežu na daljoj stativi.

Crveni karton i za goste i to u 84. minuti. Trebao je Tomašević dobiti samo žuti karton za prekršaj, ali krenuo je da prigovara i pokazan mu je put u svlačionicu.

Oglasi

Do kraja nije bilo pogodaka i Zrinjski je stigao do vrijedne pobjede. Jedinu šansu Tobol je imao u 90. minuti, no Čondrić je bio na visini zadatka, Zhaksylykov je pokušao. 

U nadoknadi je Mandić dobio žuti karton i neće ga biti u revanšu zbog toga, jer mu je to bio treći.

Revanš u Konstanayju igra se za sedam dana, a do tada Zrinjski neće igrati zvanične utakmice jer je odgodio duel 4. kola Premijer lige protiv Sloge.

Spomenimo i to da su Olympiacos i Slovan odigrali 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige, a poraženi iz tog dvomeča igrat će protiv boljeg iz dvomeča Zrinjskog i Tobola. 

Konferencijska liga, 3. pretkolo, 1. utakmica:

Zrinjski - Tobol 1:0 (Janković 76')

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

HŠK Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Barišić, Magdić, Tičinović, Ilinković, Savić, Memija, Janković, Ćuže, Bilbija.

Tobol: Mokin, Zharynbetov, Malyy, Marochkin, Tomašević, Amanović, Tagybergen, Jovančić, Muzhikov, Deble, Tošić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realannn
Čestitke od Željinog navijača.Učinite BiH fudbal ponosnim!!!
12 0
SamoZrinjski
Samo da pitam ove s pijace koliko će nas u uzvratu nalupati tobol? Hahaha
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi