Zrinjski traži spas protiv Željezničara, Radnik želi u sami vrh

Premijer liga BiH, 14. kolo

Zrinjski traži spas protiv Željezničara, Radnik želi u sami vrh

Nakon jučerašnjih mečeva u Doboju kod Kaknja i Zenici, Premijer liga danas stiže u Mostar i Bijeljinu - u okviru 14. kola danas se igraju mečevi Radnik - Široki Brijeg i Zrinjski - Željezničar.

Jasno je koji duel nosi epitet derbija kola. To je svakako duel Mostaraca i Sarajlija u kojem će vjerovatno obje ekipe ići na tri boda.

Željezničar pobjedom želi ostati u samom vrhu tabele, dok Zrinjski pod hitno mora prekinuti niz loših rezultata i krenuti sustizati vodeće timove prvenstva. Zrinjski je, naime, pred današnji susret tek šesti na tabeli.

Plemići su međutim naišli na određene poteškoće koje će im sigurno zagorčati život. Povrijedio se sjajni dribler Miljan Govedarica, dok Vukas gotovo sigurno neće moći računati ni na jednog od svojih kreativaca, Ivana Čurjurića.

"Ovo je utakmica u kojoj za nas nema nikakvih kaluklacija. Jednostavno moramo doći do pobjede, na bilo koji način i vratiti se pozitivnim rezultatima. To se može ostvariti jedino pravim pristupom, motivom i odgovornošću na terenu. S druge strane je ekipa koja je čvrsta, kompaktna i disciplinirana. Imaju pojedince i neću reći ništa novo kada kažem da će biti izuzetno teško. No ako uz ideje koje imamo za ovaj susret vežemo pravi pristup nadam se da ćemo doći do našeg cilja. Vodilja nam mogu biti i naši juniori koji su nas napravili ponosnim kada su izbacili mađarski MTK prije dva dana. Srce, pristup i motiv naših momaka donio je to da idu dalje. Neka nam i oni budu motiv. Nadam se da će doći i navijači u što većem broju. Molim ih za još jednu šansu, znam da smo im dosta toga dužni, a onda i sebi", poručio je pred današnji meč Pod Bijelim brijegom trener Zrinjskog Hari Vukas.

"Možemo pobijediti ako nam se poklope neke stvari. Na neke te stvari imamo i mi utjecaj. Protivnik treba da ima loš dan, da te ide, itd... Naravno da može. Lakše je igrati u Mostaru, nego na većini drugih terena. Zrinjski je za naše uslove ozbiljna ekipa, teško je igrati protiv takvih igrača i da nije tako ne bi osvojili to što su osvojili... Bićemo motivirani, ali to ne mora u konačnici ništa specijalno pomoći... Nismo mi toliko bolji, nismo uopšte bolji da sve ovisi o nama. Ako nam se neke stvari ne poklope, neće ići dobro po nas", poručio je strateg Plavih Amar Osim pred polazak u Mostar.

Bez obzira na stanje na tabeli, Zrinjskom kladionice daju više šansi za trijumf, pa je tako kvota u kladionici MOZZART na pobjedu Plemića nad Željom 2.05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Zrinjski - Željezničar!

Treba podsjetiti i da je Željezničar u prvom ovosezonskom duelu sa Zrinjskim upisao trijumf (na Grbavici) zahvaljujući golu Sulejmana Krpića.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Bijeljini gdje trećeplasirani Radnik, koji je u sjajnoj seriji, dočekuje ekipu Širokog, koja konačno diže formu.

I u ovom susret bu mogli presuditi detalji, a domaći žele iskoristiti sjajnu atmosferu i činjenicu da igrači Radnika "pucaju" od samopouzdanja nakon četiri vezana trijumfa i sjajnih partija u PL. Ipak, trener Žižović zna da njegova ekipa mora biti izuzetno oprezna.

"Sigurno da je njihov jači dio tima ofanzivni trojac, Bagarić, Jović, Ćorić. Ako njih zaustavimo možemo se nadati dobrom razultatu i to bi bilo fantastično za nas, da se uključimo u sami vrh prvenstvene tabele", istakao je jučer, između ostalog, trener Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik je blagi favorit na domaćem terenu, a kladionica MOZZART nudi kvotu 2.15 na pobjedu Bijeljinaca. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Radnik i Širokog!

Inače, oba današjna susreta 14. kola PL BiH počinju u 14:30h. Sutra su na rasporedu dueli Sloboda - Sarajevo i Borac - Tuzla City.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE