Zrinjski obavio službeni trening uz neočekivanu odluku UEFA-e na dan prije utakmice
FOTO: HŠK Zrinjski

Plemiće čeka revanš

Zrinjski obavio službeni trening uz neočekivanu odluku UEFA-e na dan prije utakmice

A. Čaušević

Zrinjski je obavio službeni trening pred revanš susret prvog pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa. 

Odlukom UEFA-e susret se nije mogao igrati u Tiraspolu pa je kao mjesto odigravanja revanš meča izabran stadion Zimbrua u Kišinjevu.

Ekspedicija Plemića je jutros otputovala sa mostarskog aerodroma u Moldaviju gdje je stigla nakon dvosatnog leta.

Uoči polaska u Moldaviju Sergej Jakirović je poručio da su šanse za prolazak izjednačene nakon 0:0 u Mostaru.

"Moramo biti hrabriji s loptom u nogama, možda nosimo nosimo neke navike iz Premijer lige, ali ovdje su puno brze stvari dešavaju, dobro smo se pripremali i šanse za prolazak su 50:50 s tim da je sada veći pritisak na Sheriffu", rekao je Jakirović.

Prvak BiH će u ovom meču biti jači za Niku Jankovića koji je odradio suspenziju i sigurno će biti veliko pojačanje za popularne Plemiće.

Obavljen je i službeni trening na stadionu Zimbrua te se može reći da Zrinjski potpuno spreman dočekuje revanš i odlučan da konačno iz sedmog pokušaja izbaci nekog rivala u kvalifkacijama za Ligu prvaka.

Inače, UEFA je dan uoči utakmice donijela pomalo neočekivanu odluku jer su promijenjene sudije za susret koji počinje u 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Susret su trebale suditi engelske sudije na čelu sa Peterom Bankesom, da nakon toga za utakmicu bili delegirani arbitri iz Rumunije.

Tako će glavni sudija utakmice biti Radu Peterscu, dok će mu asistirati Radu Ghinguleac i Mircea Mihail Grigoriu. Četvrti sudija je Marcel Birsan.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
hajde zrinja skidaj tange evo ide dude lange
3 4
damir83
Znači da će ih pokrasti sutra…
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi