Novi termin za mostarski derbi pod Bijelim brijegom

Zrinjski dočekuje Velež

Novi termin za mostarski derbi pod Bijelim brijegom

Admin Čaušević

Prvi ovosezonski mostarski derbi trebao je biti odigran na stadionu Rođeni, ali su Velež i Zrinjski zamijenili domaćinstva. 

Zbog nezavršenih radova na postavljanju novog terena na stadionu Rođeni i ne ispunjavanju uslova za organizaciju utakmice u Gabeli mostarski rivali su dogovorili da promijene domaćinstvo.

Tako će se zaostali meč 6. kola igrati na stadionu Pod Bijelim brijegom. Datum je već ranije određen i meč je na programu 12. oktobra.

Ono što je novost je nova promjena satnice, pa se tako utakmica neće igrati od 17:30 kao što je prvobitno planirano te je došlo do nove izmjene.

Odlučeno je da utakmica, vjerovatno na zahtjev vlasnika TV prava, počne pola sata ranije, odnosno u 17 sati.

Kao što je to bio slučaj i do sada sigurno će i ovaj gradski derbi bez obzira što će se igrati na radni dan privući dosta pažnje te se na tribinama očekuje oko 5.000 gledatelja.

Službena lica za utakmicu kako sada stvari stoje će biti određena početkom sedmice.

Velež je pobjedom nad Igmanom sa 0:1 golom Dženana Zajmovića napravio lijepu uvertiru za duela sa Plemićima koji danas od 17 sati gostuju lideru prvenstva ekipi Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, vrlo brzo je na rasporedu i drugi ovosezonski mostarski derbi pošto su mečevi 17. kola na rasporedu 5. i 6. novembra, a svi se nadaju da će do tada radovi na stadionu Rođeni biti završeni.

Radovi su stali prošle sedmice zbog greške izvođača radova sa postavljanjem, a zatim i prošivanjem hibridne trave, a nove prognoze govore da bi se moglo dobit zeleno svjetlo do 16. oktobra i duela sa Slobodom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Kad god i gdje god se igralo, Zrinjski to dobija.
8 8
Zaccheroni
Mrzim zrinjski
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi