"Žrtvuju" veliku zvijezdu: Roma smislila lukav plan da iz Kine dovede Hamšika

Sprema se velika razmjena

"Žrtvuju" veliku zvijezdu: Roma smislila lukav plan da iz Kine dovede Hamšika

E. Čaušević

Slovački fudbaler Marek Hamšik početkom ove godine napustio je Napoli i potpisao je za Dalian Yifang.

Hamšik je dobio bogatu ponudu iz Kine koju nije mogao odbiti, a samo nekoliko sedmica kasnije poručio je da je to bila velika greška u njegovoj karijeri, te da je trebao još nekoliko sezona ostati u Evropi.

Slovak je izrazio želju da se već ovog ljeta vrati u Seriju A gdje je proveo veći dio karijere. No, Napoli ne želi da čuje za to i sigurno je da će zaigrati za neki drugi klub ako se odluči vratiti u Italiju.

Mediji na Apeninima objavili su danas da je Hamšik na meti Rome koja je skovala zanimljiv plan. Naime, oni žele Dalianu ponuditi razmjenu igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vučica bi tako za Kinu poslala Javiera Pastorea jer vjeruju da bi Hamšik bio dosta korisniji ovom timu. Pastore se nije naigrao prošle godine u Romi nakon dolaska iz PSG-a i nije čudo što u Rimu razmišljaju o njegovoj prodaji.

Što se Hamšika tiče on je za Napoli igrao čak 12 sezona, a ovaj klub prodao ga je u januaru za 20 miliona eura. No, Slovak je odmah shvatio da je napravio veliku grešku.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi