Pritisak ne osjeća

Zukanović: Najbitnije je da startamo pobjedom

Pred današnji trening u hotelu "Austria&Bosnia", u kojem su smješteni naši reprezentativci, medijima se obratio i Ervin Zukanović.

Zmajeve narednih dana očekuju kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke, a glede nadolazećih izazova optimističan je i ovaj defanzivac Genoe. 

"Atmosfera je na visokom nivou, pogotovo nakon dobrog rezultata u Ligi nacija, tako da je to najbitnije. Lijepo je biti dio reprezentacije, vidjeti saigrače... I treninzi također idu dobro, malo nas vrijeme nije poslužilo po pitanju terena, ali trudimo se da se što bolje pripremimo", istakao je Zukanović. 

Zmajevi kvalifikacije žele otvoriti pobjedom.

"Logično je da u prvoj utakmici svi očekuju da pobijedimo. Vjerujem da ćemo biti skoncentrisani i da ćemo ući maksimalno motivisani u utakmicu, jer laganih protivnika danas nema. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Ako uspijemo, onda nam se otvaraju druga vrata", dodaje bh. defanzivac. 

Vjeruje da naš nacionalni tim može na Euro.

"Sve ovisi o nama. Mi smo u kvalifikacije ušli s novim selektorom maksimalno motivisani. Dosad nismo nikad igrali na Euru i to nam je svakako motiv više, a ako budemo nastavili ovako raditi i igrati, mislim da imamo šanse. Ali, najbitnije je da otvorimo kvalifikacije s pobjedom, onda idemo iz meča u meč."

O Armencima i Grcima imaju određene informacije.

"U ovom modernom fudbalu nema previše tajni, otprilike se zna sve o svakom protivniku. Sigurno da nam i Kolašinac može pomoći kada je u pitanju Mkhitaryan, ali jedan igrač ne može toliko toga riješiti, ne zavisi sve od njega. Imat ćemo do utakmice još informacija, tako da ćemo biti spremni."

Pritisak, kaže, ne osjeća.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Dovoljno sam iskusan s tim stvarima. Samo želim da pomognem ovoj reprezentaciji, da vodim tu odbranu, što sam dosad, nadam se, dobro radio. Želim tako i nastaviti", poručio je na kraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi