Zukanović sa klupe posmatrao poraz svoje ekipe kod Sampdorije, novi gol sjajnog Quagliarelle

Strijelci u Italiji danas nisu bili raspoloženi

Zukanović sa klupe posmatrao poraz svoje ekipe kod Sampdorije, novi gol sjajnog Quagliarelle

S. Pašalić

Nogometaši Sampdorije su u 32. kolu italijanske Serije A na svom terenu savladali Genou sa 2:0.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i već u 3. minuti poveli sa 1:0, a strijelac je bio Defrel. Sampdoria je i nakon toga imala nekoliko prilika da poveća vodstvo, ali se do kraja poluvremena rezultat nije mijenjao.

Sampdoria je početkom drugog poluvremena ipak stigla do drugog gola nakon što je igrač gostiju Brachi igrao rukom u svom šesnaestercu zbog čega je dobio i crveni karton, a Fabio Quagliarella je postigao gol sa bijele tačke za 2:0.

Quagliarella je s novim golom ponovo preuzeo vrh liste strijelaca Serije A sa 22 gola, a prate ga Piatek sa 21, Zapata sa 20 te Ronaldo sa 19 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon ove pobjede Sampdoria se nalazi na 9. mjestu sa 48 bodova, dok je Genoa na 15. mjestu sa 34. boda. Ervin Zukanović nije ulaziou u igru u ekipi Genoe.

U preostale dvije utakmice, Fiorentina i Bologna te Sassuolo i Parma su odigrali bez golova 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi