Zukanović se oglasio nakon velikih kritika: Dobio sam pismenu dozvolu da napustim Italiju

Fotografija s Grbavice izazvala dosta komentara

Zukanović se oglasio nakon velikih kritika: Dobio sam pismenu dozvolu da napustim Italiju

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović našao se na velikom udaru kritika nakon što je jučer objavio fotografiju sa stadiona Grbavica.

Zukanović je igrač SPAL-a i doputovao je u Sarajevo prije desetak dana nakon što je bilo jasno da će Serija A biti prekinuta zbog koronavirusa. Bh. fudbaler se našao na meti kritika nakon što su mnogi komentarisali da mora biti u izolaciji jer je u BiH stigao iz Italije koja je žarište koronavirusa u Evropi.

Bh. fudbaler je objasnio da je prošao potrebna testiranja neposredno pred dolazak u Bosnu i Hercegovinu, ali da je pravila poštovao i kada je stigao u Sarajevo.

"Mnogi mi šalju poruke zbog čega nisam u izolaciji i slično. To je jako čudno jer sigurno je da ne bih nikoga ugrožavao da se već nisam testirao. Prije dolaska u BiH sam se testirao i dobio sam nalaz kada sam došao u Sarajevo", rekao je Zukanović za SportSport.ba i dodao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne bih ugrožavao zdravlje svoje porodice i sigurno me ne bi pustili iz Italije. Svi su igrači testirani i dobili su dozvole na papiru da mogu napustiti Italiju. U Sarajevu se ne može uraditi nikakav test ako nemaš simptome, a ja ih trenutno nema. Ispoštovao sam sve i u Sarajevu i odradio sam prema procedurama. Prijavio sam svoj dolazak kome god sam trebao".

Zukanović je na kraju objasnio da se slako kreće, te da jedino ide odraditi individualni trening, ali da i tada pazi da tu nema puno ljudi.

Top Komentari

konjnakvadrat
Cita komentare SS.ba namazan je
4 0
Sakib
Ti kad bi trenirao dan i noc , slab si igrac , a vidim i pametan si pa odradjujes i trening a i to nije dozvoljeno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi