Zukanoviću 90 minuta u remiju protiv bivšeg kluba

11. kolo italijanske Serije A

Zukanoviću 90 minuta u remiju protiv bivšeg kluba

Endin Čaušević

Chievo i Sampdoria podijelili su bodove u večerašnjoj utakmici 11. kola italijanske Serije A.

Gostujuća ekipa u osmoj minuti stigla je do vodstva nakon sjajne akcije Carbonera i Edera, a italijanski reprezentativac zatresao je mrežu domaće ekipe. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici domaća ekipa imala je u 25. minuti kada je zaprijetio Inglese, ali je lopta otišla pored gola.

Ipak, desetak minuta kasnije Inglese je uspio da postigne gol za 1:1. Nakon asistencije Meggorinija Inglese je savladao golmana Sampdorije.

U drugom poluvremenu većinom se igralo između dva kaznena prostora. U 81. minuti utakmice Barreto je imao priliku da gostima donese pobjedu, ali je lopta nakon njegovog udarca prozujala kraj lijeve stative i ostalo je konačnih 1:1

Naš reprezentativac Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta za Sampdoriju.

Sampdorija je nakon 11. kola na devetom mjestu sa 16 bodova, dok je Chievo na 12. poziciji sa tri boda manje.

Seria A, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Sampdoria 1:1


All Goals & Highlights | Chievo Verona 1-1... by Pewdiepie2011

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.