"Zvali su me Spahić i Prosinečki, još da se papirologija riješi..."
EPA

Dinamovoj zvijezdi san je igrati za BiH

"Zvali su me Spahić i Prosinečki, još da se papirologija riješi..."

Emir Dilaver uskoro bi trebao postati novi reprezentativac BiH. Fudbaler Dinama koji je u prošlosti nastupao pod zastavom Austrije krenuo je u rješavanje papirologije kako bi se mogao staviti na raspolaganje selektoru Prosinečkom, a sve bi, kako stvari stoje, moglo biti završeno do ciklusa utakmica u septembru.

Nema sumnje da bi Dilaver predstavljao pojačanje za Zmajeve. U 'evropskom' Dinamu se nametnuo kao vođa momčadi i igrač koji se, ako je zdrav, ni po koju cijenu ne izostavlja iz prve postave, a zbog svoje beskompromisne i autoritatvne pojave na terenu trener Nenad Bjelica, inače prilično umjeren tip, dao mu je nadimak po stripovskom junaku Veliki Blek.

I dok su mnogi Dinamovi fudbaleri nakon vrlo uspješne sezone pohitali u toplije krajeve, Dilaver je odlučio da posjeti rodni Tomislavgrad. U ovom mjestu 'preko noći' postao je zvijezda, svi bi htjeli doći do njegovog dresa, a gostujući na lokalnom radiju nisu ga zaobišla ni pitanja oko eventualnog igranja za našu reprezentaciju.

"Imao sam kontakte sa selektorom Prosinečkim, kao i bivšim kapitenom Spahićem, krenuli smo sređivati papirologiju. Teško je u Austriji dobiti dvojno državljanstvo, to je u proceduri i ako Bog da, nadam se da će se riješiti. San mi je igrati za BiH. Samo da imam taj dres...", ispričao je Dilaver.

Dedo Huso sve je dresove uzeo kod sebe, dijeli ih kome on hoće...

"Dok sam došao odmah je pitao za dresove, ima prijatelja koji su ga već pitali, pa sam mu morao donijelu cijelu kesu dresova."

Otkrio je i kako nije bilo dileme kada ga je pozvao Dinamo. Najprije mu je Bjelica rekao da će ga zvati Mamić.

"Mamić mi je rekao: 'Dobro, ljubavi, riješit ćemo mi to'. Zahvalan sam njemu kao i Bjelici. Dinamo mi je oduvijek, pa i zbog pjesama na Đerekovcu ostao u glavi. Kada je stigao poziv nije bilo razmišljanja hoću-neću, prihvatio sam odmah da dođem", priča Dilave, pa dodaje:

"Idućih dana ću se vidjeti s Mamićem na kafi. Toliko sam zahvalan tom čovjeku... On je dosta učinio za fudbal i hrvatsku reprezentaciju, toliko je sposoban čovjek da zaslužuje poštovanje."

Dilaveru je poslije sjajnih igara u Dinamu skočila i cijena. Transfermarkt ga danas procjenjuje na tri miliona eura, a do prije nekoliko mjeseci vrijedio je upola manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Top Komentari

tuzlaak
Dobrodosao...
2 0
Romanus
Bravo decko, dobro nam dosao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi